Nema ništa od jeftinih polovnjaka iz Nemačke

Više slika

Više slika

Ako ste u određenim novinskim člancima ili na internetu pročitali najave dolazaka nekoliko stotina hiljada jeftinih dizelaša iz Nemačke, moramo napomenuti da od toga nema ništa...

Ovo je zvanično alat koji pojedinim sajtovima i novinskim kućama omogućuje da podignu svoj tiraž, mameći svoje čitaoce nestvarnim naslovima. Ova tema raspalila je maštu našeg napaćenog naroda, a vesti su zvučale savršeno, toliko, da jednostavno nisu mogle biti istinite. Mogućnost nabavljanja polovnih i povoljnih modela iz Nemačke i Švajcarske, uvoz dizelaša i niske cene marže, jednostavno za sobom povlače samo masovnu histeriju.

Zapravo, Nemačka nije donela zakon o zabrani starih dizelaša, niti su gradovi ove zemlje u bilo kakvom postupku proterivanja ovakvih modela, a čak i kada ograničenje kretanja dizel jedinica u određenim urbanim delovima stupi na snagu, opet neće doći do navale povoljnih automobila u našoj zemlji.

Za sada od toga nema ništa, tako da stari dizelaši nisu osuđeni na izgnanstvo iz Nemačke. Jednostavno, donete su određene mere koje gradovima omogućuju da smanje zagađenje u svojim zonama i zabrane ulazak vozila koja ne ispunjavaju moderne standarde u cilju smanjenja štetnih gasova.

Evropski maksimum iznosi oko milion polovnih jedinica uvezenih u Poljsku na godišnjem nivou, od čega je 50% starije od 10 godina. Hrvatska je pre dve godine uvezla 60.000 polovnjaka, koji su u proseku bili stari oko osam ipo godina. Najinteresantnije je to što su naše komšije pre deset godina posedovale vozni park star u proseku 9,7 godina, dok je prethodne godine ova cifra stigla do srećnog broja 13.

Stoga, zaključci stručnjaka navode na to da, ukoliko ste spremni da kupite dizel model, nevezano sa njegovim godištem i standardima koje donosi, najbolje je da to uradite odmah, jer drastičnih pojeftinjenja neće biti u skorijoj budućnosti.

N.Đ.

Izvor: PolovniAutomobili

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group