80.000 Audi modela mora nazad u fabrike

Više slika

Više slika

Audi povlači skoro 80.000 svojih automobila širom Sjedinjenih Američkih Država zbog problema sa osvetljenjem…

Šta se ovo dešava u svetu automobila, to niko ne može da zna. Sve više i više brendova, a posebno onih luksuznih koji su poznati po izradi visoko kvalitetnih modela, zbog ove ili one greške, problema, falinke i mane povlače svoje automobile sa tržišta. Izgubili smo računicu o broju automobila koji su ovog meseca povučeni, ali znamo jedno – to nam se uopšte ne dopada. Kada kupite automobil sa Audi potpisom, platite pošteno visoku cenu za njega, svakako očekujete da će on biti prava perfekcija. A onda, jednog dana, uključite tv ili pročitate novine, i vidite da su imali neki bezazleni propust u proizvodnji, zbog kog vaš novi skupoceni mezimac na četiri točka mora nazad u fabriku…

Kako stoji u naredbi za povlačenje koju je izdala Nacionalna Kancelarija za bezbednost u saobraćaju, Audi modeli imaju softverski problem, koji reguliše markere osvetljenja na stranama. Ta svetla se navodno možda neće aktivirati kada rade poziciona svetla ili farovi (!?), na taj način umanjujući opštu vidljivost automobila, posebno u noćnim uslovima, i povećavajući mogućnost sudara.

Ovaj problem je identifikovan na širokom asortimanu vozila, uključujući A3 sedan, kabriolet i e-tron hibridni hatchback model, kao i A4 sedan, TT kupe i kabriolet, Q3 i Q7 crossovere, pokrivajući celokupnu proizvodnju automobila iz asortimana 2015-2017.

Ukupno, oko 79.895 vozila mora biti povučeno sa ulica i vraćeno u fabriku, samo u Americi. Na svu sreću, ovaj problem se rešava jednostavno, unapređivanjem revidiranog softvera, ali svakako izaziva muku i neprijatnosti svim vlasnicima ovih automobila.

Znamo šta svi vi mislite i mi delimo vaše mišljenje. Ako gigant poput Audija može praviti ovakve greške, šta to onda treba da znači za sve ostale, manje proizvođače koji nemaju proizvodne budžete koji se mere milionima? Iako bezazlen, ovaj problem nije smeo ni da se dogodi! Audi, uozbilji se!

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group