Održan treći po redu „Belgrade Classic Car Show 2013”

U Beogradu je održan društveni događaj godine 24 sata Elegancije - Concours d’Elegance & Luxury salon”, koji je svojim jedinstvenim, bogatim sadržajem i veoma rafiniranim segmentima okupio sve ljubitelje skupocenih klasičnih automobila i luksuznih predmeta kvelitene ručne izrade, na nekoliko lokacija: od Belog Dvora, preko Kalemegdanske tvrđave, do niza događanja unutar i ispred Grand Casina Beograd.

Subota je bila u znaku „Belgrade Classic Car Show-a 2013” powered by UNIQA, na kojem su predstavljene zvezde među automobilima, kako svetskih, tako i kolekcionara sa naših prostora, u saradnji sa Srpskim Savezom za Istorijska Vozila. Tačno u podne, oko Kalemegdana prodefilovala je jedinstvena parada odabranih automobila u okviru „Grand Tour Historique”, koji je oduševio sve prisutne. Samo neki od automobila koji su grmeli ulicama, bili su Alfa Romeo 6C 2500 ss Pininfarina, iz 1949. godine, čuvenog kolekcionara Corrado Lopresta, FIAT 8V iz 1954. godine, u vlasništvu Giuliano Bensi-ja, Ferrari Dino 246 GT, Berlinetta Pininfarina, iz 1971. godine i mnogi drugi. Zvanični pace car ovog paradnog spektakla bio je najnoviji, fenomenalni McLaren-ov automobil MP4-12c Spider koji predstavlja čistu suštinu McLarena.

Nastavak dana je bio posvećen „CHIVAS Concours d’Elegance 2013“,  izložbi najlepših modela klasičnih  automobila, odabranih specijalno za ovu priliku, ispred Grand Casino Beograd, velikog partnera manifestacije „24 sata Elegancije“, ali novina, od ove godine je bio i segment pod nazivim „Super Automobili“ , u okviru kojeg su predstavljeni McLaren-ov automobil MP4-12c Spider, Rolls Royce Phantom Coupe, koji je stigao direktno iz centrale Rolls Royce, kao i Bentley GT Continental, u vlasništvu privatnog kolekcionara.

Među luksuznim mašinama izdvojili su se automobili iz čuvene SK kolekcije, poznatog kolekcionara SauliusKarosasa, Horch 853 Sport Coupe Manuela“, dvosed iz 1937. Godine i fenomenalni Rolls Royce Wraith WXA 106 iz 1939. Godine. Bio je tu i Jaguar D-Type, sportski trkački automobil, proizveden 1957. godine, koji je sada u vlasništvu Gianpaolo , člana auto-kluba Allegri del Volante iz Firence, jedan  je od ukupno 53 ikada proizvedenih.

Pored automobila koji su stigli iz raznih delova Evrope, predstavili su se i fantastični automobili iz Srbije, zahvaljujući Srpskom Savezu za Istorijska Vozila i beogradskom Muzeju Automobila, koji čuvaju i održavaju tradiciju kolekcionarstva na našim prostorima.

Sastavni segment manifestacije bio je „Salon Liksuza“- konferencija i izložba izuzetnosti, u okviru koje  je sjajnu prezentaciju imao Rolls Royce i dizajner najnovijeg modela Rolls Royce Wraithih, Pavle Trpinac, uz prisustvo gospodina Frank Tiemann-a, direktora korporativnih komunikacija Rolls-Royce.

Proglašeni su i pobednici trećeg po redu „Belgrade Concours d'Elegance 2013“. Najprestižnije priznanje „CHIVAS Best of Show“, osvojio je svetski kolekcionar Korado Lopresto (Corrado Lopresto) za svoj Alfa Romeo 6C. Uniqa je dodeli nagradu u kategoriji „Best in class Gentlemens and Touring cars“, velikom kolekcionaru i filantropu Saulisu Karosasu, za automobil Horch 853 Sport Coupe „Manuela“ iz 1937. Godine. U kategoriji „Best in class Glamour and Glory“, nagradu je odneo Rolls Royce Wraith WXA 106, „Best racing car“ ove godine je Jaguar D typekoga je predstavio TAG Heuer. „Best sports and GT car“  je Fiat 8V,  „Best in class Thouroghbreds and Supercars“ Dino Ferrari.

Pobednici su slavili u prelepom ambijentu Diva Lounge Grand Casina, gde je, kao vrhunac večeri, održan „Chivas 24 hours of Elegance party“ kao sjajan završetak manifestacije koja, sada već tradicionalno, spaja različite sfere luksuza i elegancije u jedan nezaboravan doživljaj. 

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group