Prodato najskuplje parking mesto u Beogradu

Po ceni ovog parking mesta može se kupiti kvalitetna garsonjera, a evo o kojoj je cifri reč...

Republički geodetski zavod (RGZ) je putem društvene mreže X objavio da je najskuplje parking mesto u četvrtom kvartalu prodato u beogradskoj opštini Stari grad za iznos od 63.000 evra. Važno je napomenuti da je zvanični profil RGZ-a na X mreži aktivan od januara, te da su od tada objavljivali ekskluzivne informacije koje još nisu bile obelodanjene u okviru njihovih redovnih izveštaja o tržištu nepokretnosti u Srbiji.

Takođe, na X platformi je objavljeno da je najskuplji stan prodat u poslednjem tromesečju prošle godine u beogradskoj opštini Vračar za 1,54 miliona evra, odnosno za 10.405 evra po kvadratu. Reč je o stanu od 148 kvadrata koji je u isto vreme poneo titulu "najskupljeg kvadrata" u tom periodu.

Što se tiče najskuplje kuće, najviša cena plaćena je za kuću u beogradskoj opštini Stari grad, i to 1,9 miliona evra.

Poslednji izveštaj koji je RGZ objavio na svom portalu "Indeks cena stanova" za poslednje tromesečje prošle godine konstatovao je da su tokom četvrtog kvartala cene kvadrata porasle za 5,75 odsto, ali i da je zabeleženo smanjenje obima kupoprodaja stanova u poređenju sa prethodne dve godine. Najveće smanjenje zabeleženo je u Beogradu, gde je prodato oko 2.000 manje stanova nego u istom periodu prošle godine. RGZ je istakao da je u prestonici smanjenje obima kupoprodaje stanova iznosilo -32,15 odsto na godišnjem nivou.

Preliminarni podaci RGZ-a za četvrti kvartal 2023. pokazuju da je u tom periodu u prestonici prodato 3.967 stanova, i to za ukupno 494 miliona evra. U poređenju, tokom poslednja tri meseca 2022. godine prodato je 5.859 stanova za 826 miliona evra.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group