Šta je potrebno za obnovu registracije auta - Od zakazivanja termina do nove nalepnice

U poslednje vreme skoro svake godine dođe do nekih novih promena, u medijima i među ljudima se šire razne priče, pa niste sigurni šta je zapravo tačno. To je glavni razlog zašto smo rešili da porazgovaramo sa iskusnim ljudima koji se godinama bave registracijom i tehničkim pregledom vozila.

Od njih smo pokupili najvažnije informacije koju su trenutno aktuelne za 2023. godinu i stavili u ovaj članak. Kako više ne bi morali da istražujete i slušate pogrešne informacije, pročitajte tekst do kraja i saznaćete šta je potrebno za registraciju vozila.

Napisali smo kompletan vodič od A do Š, od prvog koraka ondnosno zakazivanja termina za tehnički pregled, do preuzimanja registracione nalepnice.

Tehnički pregled vozila - Prvi korak

Kao što je opšte poznato već godinama unazad, prvi korak u procesu registracije vozila je uspešno odrađen tehnički pregled vozila. Jedan od potrebnih dokumenata prilikom registracije je registracioni list koji se dobija na tehničkom pregledu.

Tehnički pregled je potrebno zakazati i traje nešto manje od sat vremena. S’ obzirom da je broj centara za tehnički pregled mali, a vozila sve više, u nekim mesecima teško je pronaći termin koji vam odgovara. Ako ste iz Beograda, savetujemo da kontaktirate DON centre koji imaju nekoliko tehnoloških linija i moguće je pronaći termine čak nekoliko dana unapred.

Pre dolaska na tehnički pregled proverite ispravnost vozila. Obratite pažnju na kompletnu signalizaciju, ispravnost svih elemenata (brave, brisači, itd), kočioni sistem, gume, veća fizička oštećenja na karoseriji. To su najčešći elementi zbog koji pregled može biti neuspešan.

Mnogi se još nisu navikli na rigoroznije mere pa se dešava da ne prođu tehnički iz prvog. U tom slučaju imate 7 dana da rešite sve nedostatke i odete na pregled ponovo, bez doplate. Kada prođe više od 7 dana, potrebno je ponovo uplatiti. Dobro rešenje je kada centar pored tehničkog pregleda ima i servis, poput servisa kakav ima DON Registracija vozila. U tom slučaju nedostaci se odmah rešavaju i možete biti sigurni da ćete tog dana dobiti registracioni list.

Za tehnički pregled potrebno je da dostavite ličnu kartu, saobraćajnu dozvolu, potvrdu ukoliko vaše vozilo ide na autogas, atest za sve dorađene delove (ukoliko imate) i ovlašćenje ako vozilo nije na vaše ime. Cena je od 4.000 - 6.000 rsd.

Prikupljanje potrebnih dokumenata - Drugi korak

Registracioni list, dokument koji dobijate kao potrvdu uspešno obavljenog tehničkog progleda, je samo jedan od nekoliko potrebnih papira neophodnih za registraciju vozila. Sledeći korak je popunjavanje uplatnica za takse i odabir obaveznog osiguranja.

Znate i sami šta sada sledi, čekanje u redovima. Za početak morate otići u agenciju kako bi vam popunili uplatnice za takse i dodelili osiguranje. Zatim sledi odlazak na platni promet kako bi sve uplatili. I treća lokacija na kojoj čekate u redovima je MUP. Zato otidjite u DON centre za registraciju vozila I sve ćete završiti na jednom mestu.

Ono što sve vozače zanima u tom trenutku je koliko košta registracija. Na cenu sada utiče mnogo faktora, a jedini način da saznate približnu cifru je da popunite kalkulator za registraciju vozila.

Izdavanje registracione nalepnice - Treći korak

Sada kada imate sva dokumenta, sledi lakši deo, predavanje papira i dobijanje nove registracione nalepnice. Sa svim dobijenim papirima odlazite u MUP, čekate red i nadate se da ćete u što kraćem roku završiti sve i nastaviti sa vožnjom.

Ali, ipak je ovo 2023. godina i ne mora sve biti tako komplikovano. Zašto ići na 3 različite lokacije i svaki put gubiti vreme na čekanje u redovima, kada sve to možete obaviti na jednom mestu. To mesto je DON centar za tehnički pregled i registraciju.

Poseduju kompletnu administrativnu i pravnu službu koja će na licu mesta, odmah nakon tehničkog pregleda, završiti kompletnu papirologiju, uplatiti sve što je potrebno i izdati registracionu nalepnicu.

Kao što smo spomenuli, ranije je trebalo minimum 2 dana. Zbog obaveza i velikih gužvi niste mogli sve da završite u istom danu. Danas registracija traje 1 sat. Jer kompletnu registraciju vršite na istom mestu, bez redova, uz pomoć stručnih ljudi koji će vam pomoći u rešavanju svih nedoumica.

Najbrža i najjednostavnija registracija vozila u Beogradu

Ono što smo hteli da vam kažemo ovim tekstom je da više ne morate istraživati i proučavati zakon o registraciji, kada imate mesto na kom se možete posavetovati sa iskusnim ljudima. DON je najveći centar u ovoj branši koji obuhvata sve što je potrebno za vozače.

Sve što vas zanima možete ih pitati, mogu srediti vozilo tako da bude spremno za tehnički i odmah nakon pregleda završiti papirologiju. Izaberite jednu od 3 lokacije (Bogoslovija, Viline Vode, Novi Beograd - Zemun) i za svega 1h imaćete novu nalepnicu.

Nadamo se da ćemo ovim tekstom da vam ublažimo stres koji inače doživljavate prilikom registracije vozila.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group