Top 10 automobila budućnosti

Futuristički automobili su zaista postali veoma popularni. Sve velike automobilske kompanije predstavile su svoje verzije futurističkih automobila i moramo priznati da oni izgledaju neverovatno. Oni su kreirani da naš život učine bezbednijim, lakšim i jeftinijim.


Ova vozila su još uvek samo koncepti i još uvek nisu na tržištu, ali sigurni smo da će biti pravi hit kada dođe vreme za to.

Predstavljamo vam 10 futurrističkih automobila koji će se jednog dana možda naći na našim ulicama...

10. Toyota iRoad

Iroad sadrži samo jedno sedište i 3 točka. Ova mešavina motora i automobila savršeno je vozilo za velike gradske gužve. Iako možda izlgeda čudno, ovaj automobil je neverovatno stabilan zahvaljujući žiroskopskoj tehnologiji. Napravljen je od čvrstih i izdržljivih materijala koji će vam pružiti maksimalnu bezbednost i udobnost. Neverovatno je udoban i nudi dovoljno prostora za jednu osobu.

09. Kia Pop

Kia je takođe predstavila svoj gradski automobil budućnosti. Ovaj automobil predstavljen je još 2010- godine i pokreće se na elektronski pogon.  Sa jednim punjenjem može da pređe 160 kilometara, a njegove male dimenzije ga čine savršenim gradskim automobilom.

08. Mercedes Benz BIOME

Mercedes je takođe pokazao da želi da bude jedan od najboljih automobilskih proizvođača u budućnosti i predstavio je svoj BIOME koncept automobil.  Ovaj automobil je mešavina futurističkog i sportskog dizajna i očekujemo da će svojim vozačima pružiti neverovatne performanse, ali i vrhunski kvalitet i udobnost.

07. Toyota Nori

Još jedan Toyotin model našao se na ovoj listi. Toyota Nori zaista izgleda fascinantno.  Automobil je napravljen od neverovatno laganih, ali i izdržljivih materijala. Dizajn je prelep, a veliki točkovi koji štrče odaju utisak da je ovo trkački bolid Formule 1.  Ovaj automobil sadrži veliku providnu površinu pa će biti pravo uživanje voziti ga po drumu.

06.  Terrafugia TF-X

Možda vam ovaj automobil neće izgledati privlačno kao ostali automobili sa ove liste, ali ono što će vam on ponuditi će vas oduvati. Ovo je jedan od prvih letećih automobila, koji je dizajniran za masovnu upotrebu. Izgleda kao sasvim normalan automobil, samo što na svom krovu ima krila koja će vas vinuti u visine. Najverovatnije će imati opciju vertikalnog uzletanja što znači da ćete sa parking mesta bezbedno moći da uzletite.

05. Cadillac Aera

I Cadilak se oprobao u borbi za najbolji automobil budućnosti, a sa svojim Aera modelom ostavio prilično jak utisak. Ovaj neverovatni koncept spaja, umetnost, mehaniku i tehnologiju na jedno mesto. Opremljen sa najsavremenijim pneumatičnim sistemima i tehnologijom za asistiranje pri vožnji, ovaj Cadilak je zaista postavio primer drugim proizvođačima.

04. BMW GINA Light Visionary Model

I BMW je predstavio svoj futuristički model. Gina Light je zaista nestvaran. Ovaj automobil deluje kao da je iz stripa. Prepoznatljivi BMW izgled je vrlo prisutan, a oštri LED farovi deluju vrlo zastrašujuće. Ovaj automobil nije ofarban na klasičan način, već je obložen specijalnim platnom koje prekriva sve pukotine na automobilu. Ovaj materijal omogućava da BMW menja svoj oblik u zavistnosti od vremena, što je vrlo inovativno i impresivno.

03. Chevrolet EN-V

Chevrolet je predstavio svoje EN-V vozilo koje će prventsveno biti vozilo za razgledanje i uživanje. Vozači će moći da biraju između manuelnog i automatskog režima vožnje, pa ako žele da uživaju u pogledu, EN-V će sam nastaviti da ih bezbedno vozi. Najbrža brzina ovog vozila biće 40 km/h

02. Google Self-Driving Car

Google je uspeo da ostvari dugo priželjkivani san, a to je da automobili sami kontolišu svoje kretanje. Iako je Chevrolet uspeo da ostvari sličnu ideju, ovaj Google automobil će vas automatski voziti pri većim brzinama.

1. Mercedes Benz F 015 Luxury in Motion

Kao što mu ime samo kaže, ova „Mečka“ budućnosti je luksuz u pokretu. F 015 dizajniraj je da bude pravi luksuzni automobi  budućnosti i trenutno se niko ne može meriti sa njim na ovom polju. Ovaj automobil je još uvek samo koncept model, ali i on će takođe posedovati opcije automatskog kretanja, što će biti zaista impresivno.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group