Specijalno izdanje Ford GT modela premašilo cifru od milion evra

Više slika

Više slika

Ne postoji nikakva sumnja da je Ford GT veoma impresivan automobil koji kombinuje ozbiljne performanse sa epskim superautomobil stilom i ozbiljnim trkačkim pedigreom...

Međutim, da li bilo koji od ovih predivnih modela američkog brenda zaista vredi milion evra, kao primerak koji vidite u našoj galeriji? Model koji vidite predstavlja Ford GT ’68 Heritage Edition iz 2019. godine i trneutno se nalazi na prodajnoj listi kuće Bring a Trailer. Sa gotovo nedeljom do kraja aukcije, nadmetanje je prešlo cifru od milion evra, koja će najverovatnije nastaviti da raste.

Pored neverovatno male kilometraže nešto veće od 376 km, ovo je isti model kupljen od strane trenutnog vlasnika avgusta meseca 2021. godine na istom aukcijskom sajtu za 1,22 miliona dolara, nakon čega mu je dodato nešto više od pedeset kilometara ispod kaiša.

Superautomobil srednjeg motora opremljen je Equipment Group 500A paketom koji stiže sa sto hiljada dolara vrednim opcionim karakteristikama i ofarban je u Heritage Blue nijansu sa narandžastim akcentima i Haritage Roundel Graphics paketom, inspirisanim legendarnim Gulf Racing liverijama, dok je za očuivanje predivne karoserije u izvanrednom stanju zadužen sloj prozirne zaštitne folije.

Pored zadivljujuće šeme boja, automobil poseduje dvadesetoinčne ojačane aluminijumske točkove u Satin Silver finišu, umotane u Michelin Pilot Sport Cup 2 gume, veličine 245/35 i 325/30 napred i pozadi. Ovi točkovi su smešteni iznad kompleta narandžastih kočionih čeljusti koje stoje iznad karbonsko keramičkih diskova.

Prodajna lista ističe da je putnička kabina Ford modela opremljena ’68 Heritage paketom i fiksiranim Sparco sedištima presvučenim crnom kožom i akcentovanim alkantarom. Plavi i narandžasti akcentni šavovi se takođe mogu videti širom enterijera, zajedno sa predivnim detaljima od ugljeničnih vlakana.

Baš kao i svi GT modeli, ovaj posebni pokreće 3,5 litara veliki EcoBoost V6 agregat duplog turbo punjenja, dobar za 647 ks i 746 Nm obrtnog momenta u fabričkom izdanju, što su bez ikakve sumnje veoma impresivne cifre. Prodavac takođe navodi da je ova mašina imala zvaničnu prodajnu cenu od 565.461 evra u današnjoj protivvrednosti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group