Radoznali posetilac čačkao dugmiće u Pagani modelu i izazvao opštu paniku

Proslava dvadeset i petog rođendana kompanije Pagani na Nedelji automobila u Montereju prošlog petka završila se u dimu koji je došao iz Utopia modela ovog brenda...

Sudeći prema italijanskom virtuozu, dim koji je preplašio sve prisutne i koji se naglo širio iz vozila stigao je iz integrisanog protivpožarnog sistema za čiju je aktivaciju bio zadužen jedan od posetilaca događaja. Kratki snimak objavljen na Instagram platformi predstavlja nam izložen Pagani Utopia model iz čijeg se motornog prostora, veoma blizu putničkoj kapsuli, širi veliki dim.

Svi prisutni su u startu pomislili da je automobil zahvatio požar, a uprkos tome što možemo čuti posmatrače koji traže protivpožarne aparate, stvari ipak nisu uvek onakve kakvim se čine. Ispostavilo se da je ovaj dim ništa više od sistema za gašenje požara u automobilu, što svakako ima daleko više smisla kada se u obzir uzme da je vozilo bilo parkirano na prvom mestu.

Kristofer Pagani, sin osnivača i izvršnog direktora kompanije, Horacia Paganija, govorio je za Road i Track publikaciju, otkrivajući nešto više detalja o ovom incidentu: „Gost na događaju je dodirivao dugmiće unutar automobila i aktivirao samostalni sistem za gašenje požara u motornom delu“.

Kako se ispostavilo, ultra ekskluzivni hiperautomobil poseduje ugrađni sistem koji je dizajniran posebno kako bi gasio potencijalni požar u motoru i on može biti aktiviran uz pomoć prekidača u putničkoj kabini. Možemo pretpostaviti da bi vozač ovog modela itekako bio upoznat sa ovom karakteristikom, za razliku od posetioca događaja koji je čačkao nešto što ne bi trebalo da dira pred velikim auditorijumom.

Paganijevo prisustvo na ovogodišnjoj Nedelji automobila u Montereju bilo je obeleženo impresivnim predstavljanjem sve tri generacije njegovih modela. Srebrnom Zonda i Belom Huayra automobilu pridružio se tamno plavi Pagani Utopia, koji je ujedno obeležio i svoje prvo pojavljivanje na američkom tlu.

Utopia modeli stžu u seriji od 99 primeraka koji su već rasprodati sa cenom od 2,5 miliona evra. Ovaj model stiže opremljen AMG šestolitarskim V12 agregatom duplog turbo punjenja, dobrim za 852 ks i 1.100 Nm obrtnog momenta, bez ikakve električne asistencije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group