Prva generacija Toyota 86 modela u Japanu sada može biti kao nova za 4.500 dolara

Vlasnici Toyota 86 modela u Japanu sada su u mogućnosti da udahnu novi život u svoje polovne sportske automobile putem fabričkog programa nazvanog “86 Refresh Service”...

Ukupno pet paketa dostupno je za sve Toyota 86 modele proizvedene između 2012. i 2016. godine, zaduženih za njihovo vraćanje u pristojno mehaničko stanje nevezano sa kilometražom i brojem prethodnih vlasnika.

Toyota je originalno najavila ovaj program osvežavanja prošlog januara, ali je tek sada dostupno nešto više detalja i informacija vezano za cenu njihovih paketa. Japanski proizvođač svoju ponu deli na pet različitih sekcija, fokusiranih pojedinačno na pogonski sklop, gumene nosače, gumu za vešanje, amortizaciju i kočnice.

Motorno osvežavanje startuje sa cenom od 870 dolara i uključuje temeljno čišćenje svih komponenti pogonskog sklopa i zamenu delova sistema za paljenje. Sudeći prema kompaniji Toyota, ovo rezultira poboljšanim odzivom na ubrzanje i vraćanjem originalnih performansi motoru. Osvežavanje gumenih nasača košta 712 dolara i dodaje sveže gume na motor, menjač, diferencijal, prigušivač i to u prevodu donosi redukovanje vibracije i popravljanje rada kvačila.

Zatim, tu su osvežavanja vešanja sa zamenom guma u koševima vredna 878 evra i uključuje aktivno poboljšanje odgovora na upravljanju prilikom skratanja. Svi vlasnici koji žele da povrate osećaj upravljanja novim modelom imaju opciju osvežavanja amortizera i njihove zamene na sve četiri strane po ceni od 1.179 dolara. Poslednje, ali ne i najmanje važno, jeste osvežavanje kočnica koje kompanija nudi po ceni od 903 dolara i uključuje zamenu delova za čeljusti, disk rotore i paknove, vraćajući vozilu pune kočione performanse.

Ukoliko se neko od vlasnika oduči za sva četiri paketa, ukupna cena iznosi 4.537 dolara, a nakon toga, jedino što ostaje jeste da se uradi nešto po pitanju eksterijernih i enterijernih detalja Toyota 86  modela, kako bi oni sijali u punom sjaju, baš kao prilikom vožnje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group