Nemačka policija 15 minuta jurila za Teslom i njegovim uspavanim vlasnikom

Negde u blizini Bamberga u Nemačkoj, policija je primetila jedan Tesla automobil u čudnoj postavci nakon jednog zaustavljanja...

Kako nemačke vlasti prenose, čovek za volanom ovog modela oborio je sedište i kako deluje spavao bezbrižno dok ga je Tesla model vozio, dodajući da su ga policajci zatekli u prilično čudnom stanju i da je u enterijeru imao napravu za zaobilaženje bezbednosnih mera kompanije Tesla.

Negde oko dvanaest popodne, policija je primetila vozača koji spava za upravljačem svog Tesla modela na A70 autobanu koji se proteže od Bamberga ka Bajrojtu. Ono što je policajcima bilo još interesantnije, automobil je putovao prilično visokom brzinom od oko 110 km/h. Uprkos njihovim brojnim pokušajima da probude vozača paleći signalizaciju i urlajući sirenom, patrola je bila u poteri čitavih petnaest minuta pre nego što je uspela u tome i zaustavila ga sa strane.

U izveštaju koji navodi sve okolnosti, dodato je i da je ovaj čovek tokom provere pokazao abnormalnosti tipične za ljude pod uticanjem narkotika, a sve i da ga je novi prepisani medikament uspavao, on nikako ne može da objasni oboreno sedište. Ovo takođe ne može opovrgnuti činjenicu da je u vozilu pronađen teg na volanu.

Ovakav potez zadužen je kako bi prevario autopilot sistem i brojne druge programe autonomne vožnje da pomisle da se vozačeve ruke i dalje nalaze na volanu. Bez ovoga, atuomobil bi sa lakoćom prepoznao da niko njime ne upravlja i da vozač ne obraća pažnju, zaustavljajući se potom daleko brže nego što je policiji za to trebalo.

Za sada, ovom vozaču je oduzeta dozvola, dok policija ne zaključi istragu vezanu za kriminalni prekršaj ugrožavanja saobraćaja bezobzirnom vožnjom koja je protiv njega pokrenuta. U međuvremenu, nastavljaju se višegodišnje prepirke o prednostima i manama, odnosno upotrebnoj svrsi ovakvih sistema u automobilima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group