Može li poslednji kolos Bavaraca protiv najpopularnijeg italijanskog SUV-a

Definitivno živimo u ludim vremenima, a ovo je najevidentnije zbog toga što uopšte imamo priliku da analiziramo SUV modele kao što su Lamborghini Urus i BMW X7 M60i...

Već nekoliko godina unazad, Urus se smatra kraljem super SUV segmenta, koga pokreće četvorolitarski V8 agregat duplog turbo-punjenja, dobar za 641 ks i 850 Nm obrtnog momenta. Ne samo da je ovo izvanredna količina snage, već ova mašina italijanskog giganta više deluje kao superautomobil nego kao tradicionalni SUV. Stoga, uopšte i ne čudi činjenica što se upravo ova linija broji u više od 60% ukupne prodaje kompanije Lamborghini.

Iako su glavni rivali modelu Urus u njegovom segmentu automobili kao što su Porsche Cayenne, Aston Martin DBX i novi Ferrari Purosangue, ekipa CarWow kanala nedavno je odlučila da ga uporedi sa nešto drugačijim SUV vozilom, ali ipak jedinicom koja donosi izvanredne nivoe performansi, najnovijim bavarskim čudom - BMW X7 M60i.

Dok se Urus primarno fokusira na performanse, X7 M60i je duži, daleko praktičniji automobil sa tri reda sedišta. Sa svim tim na umu, važno je napomenuti da ovom modelu ipak ne nedostaje performansi, jer on stiže sa četvorolitarskim V8 agregatom sa dve turbine, 523 ks i 750 Nm obrtnog momenta, a iako je ovo dosta manje u poređenju sa snagom Urus jedinice, u snimku koji sledi u nastavku sami ćete biti oduševljeni koliko se dobro nosi sa njim na pravcu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group