Može li bavarsko čudo protiv najboljeg konjića iz američke ergele

Kako zvanične informacije tvrde glavne autoban jurišnike visokih peformansi predstavljaju modeli iz BMW radionice, dok suparnički Mercedes sa svojim modelima dolazi odmah iza njih...

Ovo su definitivno dva evropska takmaca po pitanju stvaranja moćnih sportskih automobila, ali da li nemački titan može pobediti američki maslkar u njegovoj igri?

Jedna ekipa odlučila je da sazna ovo postavivši najnoviji BMW M4 pokraj najvnovijeg Ford Mustang Shelby GT 500 modela. Iako je Mustang tehnički „poni kar“, ne „maslkar“, neko je zaboravio to da kaže inžinjerima kompanije Ford jer su oni u njega ipak postavili mašinu dobru za 760 ks.  

U čistom poređenju, samo nekoliko stavki može ići u korist M4 jedinici kada se uporedi sa Mustang Shelby GT500 modelom. Sa „svega“ 503 ks na trapovima, deluje da nemački model debelo zaostaje u trci ovakvog tipa međutim, voditelj ovog kanala zna, zahvaljujući već snimljenoj trci jedan na jedan, ali je i nama to potpuno logično, da BMW može daleko bolje startovati sa startne linije upravo zbog svog sofisticiranog pogona na svim točkovima.

A, upravo se to i dogodilo na ovoj U-Drag trci, odnosno formatu trke – za sve one koji nisu upućeni – koji od autombila zahteva trku sa jedne na drugu stranu, sa ubrzanjem iz mesta, naglim kočenjem, skretanjem za sto osamdeset stepeni i trkanjem nazad do kralja startno/ciljne linije.

U ovoj trci, M4 se još jednom dokazao kao superiorniji model zbog pomenutog pogona na obe osovine kada je u pitanju start sa linije, a u jednom momentu je čak delovalo i da će pobeći svom rivalu na pravcu. Međutim, Mustang Shelby GT500 preuzima vođstvo kroz krivinu i uspeva da iskoristi svu svoju snagu kako bi stigao do kraja trke odnoseći pobedu.

„Ovo je čudovište!“, moguće je čuti vozače tokom snimanja materijala i zaista, veoma je teško osporiti takvu tvrdnju. Ali da ironija bude veća, deluje da nisu samo mišići doneli Fordovom poniju pobedu u ovom slučaju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group