Lotec C1000 predstavlja unikatni super-klasik devedesetih sa 1.000 ks

Unikatni Lotec C1000 stiže direktno iz devedesetih godina prošlog veka i ukoliko niste upoznati sa ovim neverovatnim automobilom to je zbog toga što je njegova istorija veoma posebna, podjednako koliko i tragična...

Kao što je često slučaj sa vozilima malih brendova, začeće Lotec C1000 automobila iza sebe krije potpuno neverovatnu i neobičnu priču. Ovaj unikat je nastao kada je kompanija Lotec, koja je u to vreme bila poznata kao tvorac trkačkih mašina za Group 6 i Group C šampionate, bila kontaktirana od strane jednog naftnog tajkuna iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je zamolio da mu kreira nešto najbrže na svetu.

Za strukturu C1000 automobila zadužena je šasija od ugljeničnih vlakana, koja je kombinovano sa laganim panelima karoserije od istog materijala, ukupnu težinu zaustavila na 1.080 kilograma. Lotec je zatim postavio 5,6 litara veliki V8 agregat koji je razvila kompanija Mercedes-Benz, zajedno sa parom moćnih Garrett turbopunjača. Zahvaljujući pomenutom pogonskom sklopu, ovaj superautomobil je na raspolaganju imao 1.000 konjskih snaga, koje su odlazile na zadnju osovinu uz pomoć petostepenog Hewland trkačkog menjača.

Moćni C1000 predstavljen je prvi put 1995. godine nakon četiri koje je zahtevao za konstruisanje. Ova mašina je prema izvorima koštala 3,4 miliona dolara i Lotec je tvrdio da može razviti maksimalnih 431 km/h. Ovo je neverovatna cifra kada imamo u vidu da je model predstavljen tri godine pre McLaren F1 serije, koja je donela maksimalnu brzinu od 386 km/h, ali maksimalna brzina C1000 modela zapravo nikada nije zvanično potvrđena, baš kao ni njegovo ubrzanje do sto od 3,2 i do dvesta za osam sekundi.

Vrhunski diler Curated iz Majamija, nedavno je dodao Lotec C1000 svojoj ponudi i polako ga priprema za prodaju, sa svega 4.145 pređenih kilometara ispod kaiša.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group