Ličnim Bugatti Chiron modelom do 414 km/h na autobanu

Za vlasnike super i hiperautomobla, ne postoji ništa kao što je nemački autoban, jer je upravo on jedno od retkih mesta na kojima je zapravo dozvoljeno istraživanje maksimalnih brzina njihovih ljubimaca...

Radim Paser, vlasnik Bugatti Chiron automobila, uputio se na sekciju autobana bez restrikcija, u blizini Vitenburga. Ovo nije prvi put da je Paser krenuo na ovu deonicu autobana u Bugatti modelu, jer je pre šest godina, on provozao svoj Veyron duž istog dela nemačkog asfalta, razvijajući 402 km/h.

Test je startovao rano ujutru, zbog toga što je tada saobraćaj veoma redak i kada je stigao do pravca puta dugog deset kilometara, Paser je stisao gas svog Chiron modela i krenuo da razvija brzinu neverovatno rapidno. On je na kraju uspeo da stigne do 414 km/h, što je malo niže od maksimalne brzine francuskog hiperautomobila, koja iznosi 420 km/h.

Uprkos tome što je ovo veoma impresivna brzina, važno je napomenuti da je ova cifra zabeležena kilometar satom u automobilu, a ne GPS uređajem, što znači da ona ne mora biti potpuno tačna. Bilo kako bilo, dostizanje ovih neverovatnih brzina na javnom putu, zaista predstavlja sulud i impresivan poduhvat.

Naravno, standardni Chiron nije najbrža varijanta ove linije, jer ovu titulu drži Super Sport varijanta koja razvija maksimalnih 490 km/h, mada su primerci namenjeni kupcima elektronski limitirani na ništa manje brutalnih 440 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group