Kome treba italijanski superautomobil kada postoji ova savršena mašina nemačkog brenda

Davno pre nego što je Mercedes-AMG brinuo o EURO standardima i kreirao hibridne automobile sa četiri cilindra, ovaj brend je bio zadužen za kreiranje nekih od najluđih modela performansi, kao što je bila SL 65 AMG Black serija sredinom dvehiljaditih...

Mercedes-Benz SL linija predstavljala je uzdanicu čitave ponude ovog proizvođača decenijama unazad, sa brojnim AMG izdanjima koja su usput nuđena. Međutim, SL 65 AMG Black Series verzija predstavlja nešto zaista posebno, sa svojim daleko agresivnijim izgledom i značajnim mehaničkim poboljšanjima, koja su krunisana ograničenom proizvodnom serijom od svega 350 primeraka širom sveta.

Od 350 primeraka ikada kreiranih, tačno pola je završilo preko okeana, sa jednom od tih jedinica koja odlazi na aukcijski blok kuće Bring a Trailer. Posebni model koji vidite u našoj galeriji, kreiran je 2009. godine i prodaje se sa čistim izveštajem nesreća i potpunom istorijom servisiranja.

Eksterijer ovog predivnog modela krasi nijansa nazvana Palladium Silver Metallic, koja dodatno akcentuje redizajniranu karoseriju, uključujući i nešto lepršavije prednje i zadnje rubove točkova. Ovaj SL 65 AMG Black Series automobil takođe poseduje i krov od ugljeničnih vlakana, zadržavajući originalne devetnaestoinčne i dvadesetoinčne točkove napred i pozadi, umotane u Michelin Pilot Sport Cup 2 gume, koje mere 255/35 i 325/30.

U putničkoj kabini ovog Mercedes modela nalaze se elektronski podesiva sportska sedišta u crnoj koži, kompletiranoj kontrastnim šavovima. Enterijer takođe krase brojni segmenti od ugljeničnih vlakana i Harman Kardon ozvučenje zaduženo za pravu atmosferu, dok je vlasnik ovu mašinu opremio i Passport detektorom radara.

Ispod masivne haube ovog SL 65 AMG Black Series automobila, nalazi se mamutski šestolitarski V12 agregat duplog turbo punjenja, zadužen za stvaranje masivnih 661 ks i 1.000 Nm obrtnog momenta. Ovaj motor svu snagu šalje na zadnje točkove uz pomoć petostepenog automatskog menjača.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group