Jedan od svega dva Diablo SV Roadster modela odlazi na aukciju

Više slika

Više slika

Postoje samo dva Diablo SV Roadster modela i jedan od njih će uskoro otići na aukciju putem kuće RM Sotherby’s, a kada je reč o V12 napajanim Lamborghini automobilima, samo je nekoliko poželjnije od ovoga kog imate priliku danas da vidite...

Originalni Diablo SV Roadster model stigao je na svet kada je Lamborghini bio u vlasništvu MegaTech brenda i kreiran je kako bi se primakao bliže kupcima u SAD. On je kreiran kao lakša verzija Diablo VT Roadster modela zadnje vuče i zvanično je predstavljen u Pearl Orange nijansi tokom Geneva Motor Show sajma automobila 1998. godine. Nažalost, ovaj projekat je ukinut iste godine kada je italijanski proizvođač prodat kompaniji Audi.

Uprkos prekidanju projekta, Lamborghini diler iz Milana uspeo je da ubedi tadašnjeg izvršnog direktora ovog proizvođača da kreira još jedan, finalni primerak. Lamborghini se složio sa tim i kreirao upravo ovaj model koji sada vidite u našoj galeriji. Nekoliko predstavništava italijanskog brenda širom sveta kreiralo je svoje lične Diablo SV Roadster modele na bazi VT serije sa obarajućim krovom, ali i dalje ostaju samo dve jedinice koje su proizvedene u fabrici legendarne kompanije.

Ovaj posebni primerak vožen je svega 42.842 kilometra od napuštanja pogona i bio je u vlasništvu četiri različita kolekcionara širom Evrope. Predivna mašina prodaje se sada sa originalnim vlasničkim priručnicima, garantnom knjigom, dva seta alata i Sertifikatom o poreklu Lamborghini Polo Storico odeljenja.

Ispod bezvremene, klasične karoserije ovog automobila nalazi se moćni V12 agregat sa unutrašnjim sagorevanjem, dobar za 530 ks i 604 Nm obrtnog momenta. Predivna italijanska mašina opremljena je sportskim izduvnim sistemom, sistemom podizanja prednjeg vešanja, usisnicima od ugljeničnih vlakana i zadnjim krilom od istog materijala.

Iako je enterijer ovog modela prilično zastareo prema modernim standardima, on i dalje deluje fantastično zahvaljujući crnoj alkantari na sedištima, kontrolnoj tabli, transmisionom tunelu i centralnoj konzoli.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group