Honda Acura NSX-T traži novog vlasnika

Više slika

Više slika

Jedan Acura NSX-T model niske kilometraže našao se na prodajnoj listi Bring A Trailer kuće po drugi put za manje od godinu dana...

Imajući u vidu koliko je koštao tada, možemo smatrati da će ponovo promeniti ruke za šestocifrenu cifru. Njegovoj retkosti, pored činjenice da je ovo jedna od svega 193 jedinice ikada prodate preko okeana, doprinosi i podatak da je samo 23 od ukupnog broja došlo sa kožnim enterijerima i verovatno najvažnije od svega, makar nama u Evropi, šestostepenim manualnim menjačem.

Sa svega 35.405 kilometara na odometru od kada je izašao iz fabrike, ovaj NSX-T definitivno ima dugu karijeru pred sobom. Ispod poklopca na zadnjoj strani nalazi se VTEC V6 3,2 litre veliki motor koji stvara zdravih 290 ks i 303,7 Nm obrtnog momenta, sa crvenom linijom na 8.000 rpm. Ovo možda nije previše prema današnjim megalomanskim standardima, ali ujedno je sasvim dovoljno kako bi pedigre ovog automobila ostavilo netaknutim.

U svetu u kome nekoliko modela leti do stotke u okviru od dve sekunde i SUV verzije postavljaju rekorde kruga na Nirnburgringu, sa manje od osam minuta, suluda brzina i brutalne performanse definitivno nisu najvažnija stvar na svetu. Posebni Acura NSX nije tehnološka sila kao što je njegov moderni naslednik, ali je upravo zbog toga daleko interesantniji. Menjanje brzina pri punom gasu predstavlja uživanje u izvanrednom NSX balansu, koji definitivno predstavlja nešto zaista specijalno što ste mogli doživeti svakoga dana.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group