Generalno sređivanje savršeno očuvanog Miata modela iz devedesete godine

Iako ideja o kupovini potpuno novog Mazda Miata modela iz 1990. godine i njegove vožnje svega 2.400 kilometara tokom sledeće trideset i dve godine nije preterano čudna, zamislite da pređete ovoliko malo sa podignutim krovom ovog predivnog sportskog modela...

Koliko god ovo zvučalo ludo, deluje da je potpuno istinito kada je reč o ovoj neverovatnoj vremenskoj kapsuli u obliku kultnog Miata modela, koji je podvrgnut detaljnom sređivanju kompanije Ammo NYC, predstavljenom putem njenog YouTube kanala. Ukoliko ste pomislili da nema previše poente sređivati detaljno automobil koji ispod kaiša poseduje manje od 2.500 pređenih kilometara, samo sačekajte kako biste videli konačni rezultat.

Automobil je podvrgnut potpunom sređivanju u okviru pripreme za prodaju od strane izvršilaca zaostavštine pokojnog vlasnika, istog čoveka koji ga je kupio davne devedesete godine. Na početku snimka, ovaj sportski model izgleda fantastično, što je potpuno očekivano kada se uzme u ozbir pređena kilometraža, karoserija mu je potpuno oslobođena rđe, postave u enterijeru su perfektne i on izgleda baš kao i onoga dana kada je iz Japana stigao brodom, osim zadnjih rubova, prednjeg i zadnjeg spojlera koji su nešto kasnije kupljeni u SAD od strane ovlašćenog Mazda dilera.

Dodatno potvrđujući tvrdnje da mekani krov nikada nije bio spušten predstavlja i njegova neprikosnoveno dobra očuvanost, dok su prostor ispod haube i pod takođe su očuvani do savršenstva. Međutim, kako Leri Kosila iz kompanije Ammo ističe, eksterijerna boja svakako zaslužuje dodatnu ljubav i motorni prostor je posedovao nešto svetlije naslage prljavštine koji su oduzimali nešto od potpuno nove percepcije automobila.

Međutim, nakon nanošenja pene i nekoliko sati pažljivog trljanja, ispiranja i poliranja, ovaj Miata model zaista izgleda kao milion dolara. Uprkos tome što verovatno neće zaraditi ogromnu količinu novca onda kada konačno bude ponuđen na prodaju, kada imamo na umu da su NA Miata automobili postali veoma vredni kolekcionarski primerci, potencijalni novi vlasnik moraće da izdvoji prilično visoku sumu kako bi svojoj kući odvezao ovaj model veoma niske pređene kilometraže i samo jednog vlasnika u istoriji dužoj od trideset godina.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group