Continental GT Speed predstavlja pravu zver skrivenu iza komfora i luksuza

Veoma mali broj proizvođača automobila može kombinovati luksuz i performanse na toliko fascinantan način kao kompanija Bentley, što je potpuno evidentno, ako malo bolje proučite Continental GT Speed model...

Prelepa mašina Continental GT Speed kreirana je prošle godine i opremljena brutalnim šestolitarskim W12 motorom sa duplim turbo punjenjem, koji stvara 626 ks i 900 Nm obrtnog momenta. Ovo su ozbiljne cifre za vozilo koje je komforno i funkcionalno kao ovo. Nakon svega, Continental GT Speed toliko odskače od sportskih i superautomobila da je dovoljno reći samo da teži masivnih 2.267 kilograma.

Kompanija Bentley zvanično tvrdi da Continental GT Speed može sprintati do maksimalne brzine od 335 km/h. Izgarajući od želje da ovu tvrdnju testiraju, ljudi sa AutoTopL kanala seli su za volan jednog upečatljivog i predivnog Continental GT Speed modela kako bi ga provozali po autobanu, ali i pojedinim putevima u blizini sekcija bez ograničenja. Ono što su oni otkrili jeste da je kompanija Bentley prilično potcenila brzinu svog novog modela.

Sa automobilom u Sport modu vožnje i na otvorenom autobanu, vozač ovog kanala je bio u mogućnosti da otera ovu mašinu preko navedene brzine i razvije neverovatnih 347 km/h u sedmoj brzini. Treba imati na umu da je ova cifra prikazana na digitalnom cajgeru i nije verifikovana putem GPS sistema, tako da očitavanja mogu biti pomalo povišena. Međutim, nevezano sa tim, nemoguće je opovrgnuti činjenicu da je Continental GT Speed jedna ozbiljna mašina performansi, koja može stati na crtu brojnim superautomobilima, koji mu u suprotnom nikada ne mogu parirati po pitanju luskuza i udobnosti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group