100% sulud trotočkaš i neverovatna mešavina motocikla i automobila

Kreiran od strane jedne kompanije iz Holandije, sada već danvne 2007. godine, Carver One predstavlja vozilo sa jednim prednjim točkom, koje naginje za 45 stepeni, baš kao i konvencionalni motocikl, uz pomoć specijalnog hidrauličkog rama...

Međutim, zadnja osovina sa dva točka u ovom slučaju ostaje potpuno vertikalna, sa ovim neobičnim modelom koji u svom enterijeru poseduje normalno vozačko okruženje automobila sa upravljačem, tri pedale i manualnim menjačem na desnoj strani, ali mu je upravljački raspored u stilu tandema, sa putnikom koji sedi direktno iza vozača.

Zadnje točkove pokreće Daihatsu agregat sa četiri cilindra, šesnaest ventila i 659 cc, koji je upravo mašina koju možete dobiti sa japanskim kei mikroautomobilima. Ovaj četvorocilindraš poseduje svega 64 ks, ali zbog težine One modela od 670 kg, on stiže do stotke za osam sekundi i razvija maksimalnih 185 km/h.

Ovaj model iz 2008. godine trenutno se nalazi na aukcijskoj prodaji Collecting Cars sajta, koji ističe da je svega dvesta ovakvih mašina napravljeno pre nego što je Daihatsu presušio kao dobavljač i kompanija koja stoji iza njega se ugasila. Međutim, ona je danas ponovo u akciji i kreira veoma slične modele u kombi i putničkoj formi, ali to radi u formi električnih jedinica, koje su ograničene na nešto manje opasnih 80 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group