Zimmer Golden Spirit - neoklasicizam ili tjuning karikatura brutalne snage

Istorija Zimmer Motorcars brenda, poznatijeg takođe i kao Art Zimmer Neo-Classic Motor Car Company, proteže se do kasnih sedamdesetih, što znači da se njena originalna vozila danas itekako smatraju klasicima...

Međutim, ono što malo ko zna, jeste da je ova kompanija nastavila da kreira izvanredne mašine daleko nakon prelaska u ovaj milenijum. Ipak, akcenat je i dalje na prošlosti, tako da svako ko želi nešto iz njene kuhinje, danas mora ući u svet retkih kolekcionarskih primeraka, baš kao što je ovaj Zimmer Golden Spirit model, baziran na Ford Mustang GT modelu iz 2011. godine.

Sa izgledom koji je jednostavno jeziv kao i uvek, ovaj model stvoren je nakon što su ljudi iz Zimmer Motorcars potpuno uklonili prednji deo Mustang modela i dodali mu dosta značajniju metražu ispred putničke kabine. Stručnjaci ovog brenda dodali su zamenjiva krila u stilu tridesetih godina, napred i pozadi.

Brutalna modifikacija poseduje desetokrake aluminijumske točkove od osamnaest inča, umotane u Michelin gume, velike farove iz slavne epohe i masvine ornamente na haubi, koji su takođe dodati prednjem delu, zajedno sa ukupno devet horni za sirenu.

Kompanija je potpuno presvukla prednja sedišta, tapacirunge vrata i upravljač, koji sada poseduju finiše od crvene kože, dodajući još više klasičnog osećaja ovom automobilu. Zimmer oznake na pragovima mogu se videti i dalje širom enterijera putničke kabine.

Uprkos svim ovim klasičnim dodacima, ovo u suštini ostaje 2011 Ford Mustang model. Pored krovne linije, donosrki petolitarski Coyote V8 agregat takođe je zadržan, što znači da ovaj automobil poseduje 412 ks i 529 Nm obrtnog momenta.

Ova snaga odlazi na zadnje točkove putem automatskog šestostepenog menjača, što je sasvim dovoljno kako bi se ovo neverovatno čudovište upustilo u driftovanje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group