Wörthersee Audi TT Clubsport Turbo

Audi je sigurno upoznat sa činjenicom da ako se dovoljno potrude oko TT modela, da mogu da ga naprave da bude brz, ako ne i brži, od modela R8...

 

Ovaj put su to i uradili, u formi koncepta za Wörthersee VW događaj koji se održava u Austriji od 13og maja. 

U pitanju je drugi model sa Clubsport oznakom za VW grupu koji je napravljen za austrijski događaj, a prvi je bio unikatni Golf GTI koji je za sada objavljen samo u skicama. 

Ovaj primerak ima 600PS snage i 650Nm obrtnog momenta iz 2.5 motora koji je potpomognut turbo punjačem i električnim superchargerom. Sve ovo zajedno ubrzava automobil od 0 do 100km/h za 3,6 sekundi i ima maksimalnu brzinu od 310km/h. Da, tu je i Quattro pogon za sva 4 točka. 

Što se tiče dizajna Audi je iskoristio IMSA izgled iz 1980ih, preciznije iz svog 90 IMSA GTO modela. Automobil je proširen za 14cm uz pom novog body kita, koji je unikatan. Tu je podesivo zadnje krilo od karbonskog materijala - CFRF, kao i širi profil celog automobila, a to je postignuto korišćenjem istog materijala. 

Audi je objavio da je kit napravljen iz sličnog koji će se koristiti u Audi Sport TT Cup trkama. 

Unutra je slična priča, u pitanju je enterijer TT modela, ali sa unikatnim detaljima koji su napraavljeni za koncept. Tu su CFRF detalji,  Alacantara crna koža, kao i narandžasti detalji. 

Pogledajte i sami u galeriji...

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group