V8 Jesko motor u Gemera modelima podiže snagu na 2.300 ks za 364.580 evra

U prošlosti smo imali prilike da naiđemo na skupe tjuning opcije, ali ovo što sada možemo videti definitivno prevazilazi svaku definiciju normalnog...

Izveštaniji sa zvanične ceremonije održane u novoj proizvodnoj ustanovi kompanije Koenigsegg sugerišu da će ova kompanija svojim nemačkim kupcima ponuditi V8 hibridni pogonski sklop koji stvara 2.300 ks i košta dodatnih 364.580 evra.

Kada je prvi put predstavljen, Koenigsegg je obećao da će njegov Gemera četvorosed sa dvoje vrata imati veoma zavidnih 1.700 ks koji će stizati iz njegovog trocilindričnog agregata kome podršku pruža moćni hibridni sistem. Sada, proizvodna verzija Gemera modela biće ponuđena sa drugim pogonskim sklopom, a sudeći prema Egg Registry publikaciji, on se lišava trocilindrične mašine i ubacuje V8 jedinicu iz modela Jesko.

U ovom automobilu, petolitarski dupli turbo motor već samostalno stvara 1.578 ks i 1.500 Nm obrtnog momenta kada je pokretan E85 gorivom. Švedska kompanija tvrdi da je ovo proizvodni agregat sa najvećim brojem obrtaja na planeti, što ga čini dobrodošlim u govoto svakom modelu.

Trenutno ostaje misterija na koji se način ova mašina uklapa u prostor u kome se nalazi relativno mali trocilindrični agregat, ali će on prema izvorima biti uparen sa devetostepenim Light Speed Transmission menjačem kompanije i zahvaljujući dodatnom hibridnom sklopu svojim vlasnicima isporučivati neverovatnih 2.300 ks i 2.750 Nm obrtnog momenta.

Pored toga, proizvodna verzija Gemera modela ponudiće i fizičke retrovizore umesto kamera koji su viđeni na ranim prototipovima kako bi se prilagodili bezbednosnim pravilima preko okeana, dok će Ghost Pckage doneti zadnje krilo, produženi prednji spliter, S usisnike i druga aerodinamička poboljšanja radi još boljih performansi, međutim, ovaj paket će sa sobom doneti i kompromis po pitanju praktičnosti zbog eliminisanja prednjeg prtljažnog prostora.

Nažalost, pomenuta publikacija navodi i da proizvodna verzija Gemera modela još uvek nije stigla na tržište, sa kupcima koji mogu očkeivati prve isporuke tokom 2025. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group