Unikatno restmod izdanje kultnog klasika iz četrdesetih

Kompanija Ringbrothers obećala je nešto veoma specijalno za ovaj SEMA događaj i upravo je to isporučila u vidu 1948 Chevrolet Super Truck modela nazvanog Enyo...

Kompanija je provela više od deset hiljada sati gradeći ovaj ultimativni pikap, besprekorne šasije dizajnirane od strane Ahlman Engineering i Roadster Shop brendova, koji su modifikovali specijalnu verziju iz 1948. godine, sužavajući je za nešto više od deset centimetara, produživši je i olakšavši je maksimalno.

Ovaj Chevy je zatim opremljen konzolnim nezavisnim vešanjem na obe strane, dok su specijalni Ohlins TTX amortizeri opremljeni oprugama kompanije Swift. Komplet novih Brembo kočnica je takođe dodat vešanju i kompletiran kleštima sa šest klipova, što je više nego dovoljno kako bi se ovaj pikap veoma brzo zaustavio.

Baš kao i svaki drugi Ringbrothers projekat, ovaj model je dobio novi motor, koji je stigao u formi LS V8 agregata sa 8.357 kubika iz pogona Goodwin Competition Racing Engines brenda. Ovaj V8 je dobar za 1.000 ks na trkačkom gorivu i poseduje Kinsler LS-Sprint sistem ubrizgavanja, sa Holley sistemom za upravljanje gorivom. Ovaj motor takođe poseduje i specijalno dizajniranu glavu izduvnog sistema od nerđajućeg čelika, sa titanijumskim bočnim izduvnim granama.

Dva kompleta HRE točkova takođe su specijalno projektovana za ovaj pikap, sa prvim koji meri 18×11 napred i 19×13.5 pozadi, opremljenim 315/30 Michelin Pilot Sport gumama napred i 345/35 Bridgestone Potenza pneumaticima pozadi. Drugi set točkova dolazi sa 18×13 napred i 18×15 pozadi i poseduju 315/30 i 365/35 Goodyear Racing Eagle G-19 gume.

Karoserija ovog Chevrolet Enyo modela kreirana je od ultralaganih komponenti od ugljeničnih vlakana, uključujući i jednodelni štitnik sa donje strane šasije. Ova mašina poseduje i rezervoare od nerđajućeg čelika, Vintage Air Gen II sistem klimatizacije i specijalni enterijer kreiran u saradnji sa Upholstery Unlimited i Gemini Technology Systems brendovima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group