Unikatni Lancia Delta Integrale 16V Manhart 400 Limited 01/01

Više slika

Više slika

Manhart se pridružio Integrale ludilu koje je obuzelo svet svojim prvim Lancia tjuning projektom u istoriji...

Unikatni modifikovani Lancia Delta Integrale 16V poseduje prednosti povećanja snage, modifikovanog vešanja i usavršenog kočionog sistema, nove liverije i potpuno restilizovanog eksterijera u stilu i u okviru velike ekspretize slavnog nemačkog tjunera.

Počevši sa vizuelnim modifikacijama, Manhart je želeo da poštuje ikonični dizajn Delta modela orijentisanog pefrormansama, ograničavajući promene na novu mat zelenu nijansu u kombinaciji sa crvenom bojom i sivim oznakama. Tjuner je zadržao Lancia embleme, dodajući Manhart i Integrale 400 oznake na zadnjem delu. Jedan od najlepših detalja na eksterijeru predstavljaju sedamnaestoinčni Oz Racing točkovi, koji se zaista uklapaju sa karakterom baziranim na reli trkama Integrale serije.

Naravno, originalna sportska oprema za karoseriju i podesivi zadnji spojler nisu mogli da izostanu, a oni su sada kombinovani sa zatamnjenim štopaljkama i prednjim indikatorima. U enterijeru putničke kabine Manhart je postavio sedišta i vrata mešavinom kože i alkantare, održavajući kontrolnu tablu netaknutom, sa njenim predivnim retro instrument satovima i kasetofonom marke Sony.

Donorsko vozilo za ovaj projekat registrovano je davne devedesete godine i poseduje 57.500 pređenih kilometara na odometru. Međutim, Manhart je u potpunosti ponovo izgradio ovu jedinicu pre nego što joj je pod kaiš nabacio 1.550 kilometara u nizu modifikacija. Dolitarski četvorocilindraš je dobio ojačane klipove, klipnjače, nove bregaste osovine, novi turbo punjač, Bosch pumpu goriva i Group N usisnike vazduha, što je njegovu snagu podiglo na krajnje impresivnih 370 ks.  

Ova snaga je u rangu modernih kompakt modela i predstavlja značajno povećanje u poređenju sa 197 ks iz fabričkog agregata u Delta Integrale 16V modelu. Ova snaga se šalje na sva četiri točka putem ojačanog petostepenog manualnog menjača i originalnog sistema za pogon na obe osovine. Šasijska poboljšanja uključuju nove KW amortizere i veće kočnice na obe osovine, modernizovane upravljačke akreditive skupa obezbeđujući vozaču korišćenje sve ove dodatne snage.

Cena ovog Lancia Delta Integrale 16V Manhart 400 Limited 01/01 modela iznosi 129.000 evra, što definitivno zvuči potpuno nerealno za kompakt iz devedesetih, nevezano sa nasleđem koje donosi, ali je to samo delić cene Integrale restmod modela brenda Automobili Amos, a uz to donosi i potpis legendarnog Manhart čarobnjaštva.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group