Tjuning kompanija ABT predstavlja svoju verziju moćnog RS3 modela

Audi RS3 predstavlja izuzetan mali sportski sedan sa širokim dijapazonom talenata...

Za pojedine ljude doduše, ovo nije dovoljno, tako da je tjuning kuća ABT odlučila da ponudi novi proizvod samo za njih. Ono što je nastalo u pogonima slavnog tjunera nazvano je RS3-R i podiže već veoma zadivljujući sportski sedan sa ocene deset na jedanaesticu i biće kreiran u seriji od dvesta jedinica za čitavu planetu.

Kao ulazni nivo RS serije, RS3 model donosi 401 ks i 500 Nm obrtnog momenta iz svog 2,5 litara velikog petocilindričnog turbo agregata, uparenog sa sedmostepenim automatskim menjačem i sofisticiranim pogonom na svim točkovima. Sa ubrzanjem od nule do stotke od 3,6 sekundi i maksimalnom brzinom od 290 km/h, ABT je odlučio da ostavi ovaj agregat na miru i umesto toga se fokusira na poboljšanja ostatka automobila, kako bi mu doneo bolje performanse i izgled.

Ove promene startuju sa ojačanim dvadesetoinčnim ABT High Performance HR20 točkovima. Pored toga što izgledaju izvanredno, ovi točkovi su dosta lakši od fabričkih, što zauzvrat redukuje ukupnu masu i čini RS3-R model još oštrijim u krivinama. Standardni RS3-R paket takođe uključuje i niže ABT opruge, koje spuštaju model za 24 mm napred i 29,9 mm pozadi.

Kupci se mogu opredeliti za potpuno podesivo ABT vešanje, koje uključuje komplet amortizera za podizanje i spuštanje visine automobila. Nevezano sa tim za koje se vešanje opredele, ABT Sports Stabilizer šipke dolaze kao standard. ABT takođe uključuje i izduvne grane od nerđajućeg čelika finiširane u mat crnoj boji.

Stilske promene omogućuju ABT RS3-R modelu da se ističe iz gomile. Potpuno karbonski aerodinamički paket uključuje novu prednju lajsnu, poklopce retrovizora, prednje usisnike vazduha na braniku, umetke za krila i umetke na zadnjem braniku. Baš kao i kod fabričkog RS3 modela, ove promene su suptilne, ali dovoljno snažne kako bi i najveći entuzijasti primetili razlike.

Unutar putničke kabine, svi zainteresovani mogu pronaći ABT patosnice, pragove i Start-Stop dugme. Pre nego što uđu u automobil, vozači će biti pozdravljeni ABT ulaznim svetlom, koje sija odozgo ka patosu kada se otvore vrata, dok je amblem na kontrolnoj tabli zadužen za tačno numerisanje svake pojedinačne jedinice.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group