Suzuki Jimny na savršen način imitira izgled Jeep Cherokee XJ i Wrangler modela

Kockaste i bezvremene terenske proporcije Suzuki Jimny modela čine ga savršenim kandidatom za dodavanje specijalno dizajniranih panela za karoseriju...

Ovo objašnjava brojne opcije koje su dostupne za ovog malog i živahnog terenca sa pogonom na svim točkovima, sa poslednjom reinterpretacijom koja savršeno imitira stil Cherokee XJ modela svojim panelima kompanije Marvelous.

Prevod imena ovog tjunera savršeno se uklapa sa rezultatom koji je iz njegovog poslednjeg projekta proizašao, sa vozilom koje izgleda perfektno, baš kao što je bio slučaj i sa većinom modifikovanih Jimny modela koji su postali imitatori modela kao što su Defender i G-Wagen. Baš kao i prethodno pomenuti terenci, Jeep Cherokee XJ serija, kreirana od 1983. do 2001. godine u SAD, po pitanju eksterijernog dizajna poseduje sličan karakter kao i Suzuki Jimny, što svakako opravdava ovu transplantaciju.

Najistaknutiji detalj svakako je prednji deo koji sada kombinuje masku hladnjaka sa šest rebara, vrlo sličnu Jeep patentiranom sedmorebarnom dizajnu, sa kockastim farovima i odvojenim indikatorima. Nova oprema japanskog tjunera uključuje novi prednji i zadnji branik sa nefarbanim plastičnim finišima i opcionim širokim ekspanzijama rubova točkova u boji karoserije, koji asociraju na one sa Wrangler modela.

Naravno, svi zainteresovani kupci mogu dobiti dosta uže specifikacije bez širokih branika ukoliko žele nešto suptilniji izgled. Možemo pretpostaviti da će sve ove eksterijerne modifikacije biti kompatibilne i sa Suzuki Jimny modelima sa petora vrata zahvaljujući delovima koji su preneseni sa serije sa troje vrata.

Oprema za vešanje podiže visinu vozila za 38 milimetara u užim verzijama ili za 76 milimetara u modelima širokih panela. Radi boljih terenskih karakteristika, sa novim panelima karoserije stižu i posebni aluminijumski točkovi umotani u moćne Yokohama Mud/Terrain gume.

Uprkos kvad postavci izduvnog sistema, koju možemo videti i na ovom primerku izloženom na Nagoya Auto Festival 2023 događaju, tjuner nije napravio nikakve promene ispod haube. Ovo znači da Jimny zadržava svoj standardni četvorocilindrični agregat, zapremine 1,5 litara, dobar za 101 ks u JDM Sierra specifikacijama ili turbo trocilindrični motor od 658 cc dobar za 63 ks, sa koliko stiže u ulaznom nivou ponude.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group