Šta se događa kada stavite moćni Dodge Viper model sa 3.300 ks na valjke

Dodge Viper je možda otišao u istoriju, ali ove modele niko nikada neće zaboraviti posebno zbog toga što će oni još dugo dominirati tjuning scenom i trkama ubrzanja...

Zapravo, neki od najbržih ulično legalnih modela upravo su Viper jedinice duplog turbo punjenja, koje bez prevelikog napora stvaraju astronomske nivoe snage, a jedinica koju vidite ovde upravo je jedan od njih.

Viper koji je ovde u pitanju, dizajnirao je Calvo Motorsports u SAD, a iako nije poznata puna lista modifikacija koje su na njemu odrađene, znamo da se ispod haube nalazi moćni V10 motor sa parom masivnih 88 milimetarskih turbo-punjača kompanije Garrett.

Ekipa Goobers Garage kanala nedavno je vezala ovaj zeleni Viper na svoje valjke i očitala više nego brutalnih 3.317 ks i 3.127 Nm obrtnog momenta na točkovima. Ovo samo znači da moćni V10 sa dve turbine najverovatnije na radilici ima preko 3.700 ks. Kako bi se ovo postavilo u perspektivu, bitno je naglasiti da se ovde radi o snazi pet McLaren 720S jedinica ili gotovo četiri Ferrari SF90 Stradale modela zajedno.

Stoga, uopšte ne čudi što ovaj automobil deluje kao razjarena zver na valjcima i bljuje masivne plamenove svaki put kada dinometar povuče.

Dodge Viper modeli kao što je ovaj u mogućnosti su da donesu neverovatne performanse, sa jednim modelom koji je prošle godine, uz modifikacije kompanije Nth Moto, takođe kreirao preko 3.300 ks. On je bio još jedan model sa dva Garrett 88 mm turbo-punjača, ali u potpunosti zadržava originalne delove proizvođača, zajedno sa blokom motora i glavama cilindara. Ova mašina može preći 400 metara za 6,68 sekundi pri prosečnim brzinama od 354 km/h, što je ujedno postao i novi svetski rekord za ove modele.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group