Slavni klasik japanskog brenda uskoro će postati električni automobil

Više slika

Više slika

Pretprošle nedelje kompanija Nissan najavila je projekat pretvaranja R32 Skyline GT-R modela u električnu mašinu u okviru promocije svoje tehnologije...

Japanski gigant predstavio je model koji će biti korišćen u okviru ove transformacije putem tvita postavljenog zajedno sa 44 sekunde dugim snimkom na kome možemo videti detalje 30 godina starog automobil pre početka projekta.

Klasični automobil deluje u dobrom stanju za svoje godine, stiže u gun gray metallic boji karoserije i izgleda gotovo besprekorno, sa enterijerom koji takođe deluje potpuno pristojno. Naravno, tu su pojedini znaci starenja, koji su najprimetniji u motornom prostoru, ali su svi nedostaci ovog automobila u potpunosti zanemarljivi.

Iako će brojni kolekcionari i obožavaoci klasičnih automobila definitivno biti razočarani zbog toga što će ovako dobar primerak postati električni model, on zapravo predstavlja odličnu polaznu tačku za kompaniju Nissan, a pored toga, brojni elektromod paketi mogu biti uklonjeni bez previše muke.

Ideja za ovaj projekat stiže direktno od glavnog inžinjera kompanije Nissan, koji je prilično vezan za R32 Skyline GT-R modele. „Želim da kreiram dosta uzbudljiviji automobil dodajući mu poslednju reč tehnologije i električni pogonski sklop, a to ću učiniti upravo sa mojim omiljenim modelom“, izjavio je inžinjer.

Nissan još uvek nije otkrio kojim će pogonskim sklopom opremiti ovaj klasik, koji je iz fabrike stizao sa mašinom koja stvara predivnih 276 ks. Međutim, radi poređenja, potpuno električni sklop Ariya modela razvija 389 ks u svom najboljem izdanju, tako da bi on potencijalno mogao postati glavni pokretač ovog automobila.

Najverovatnije unikatni koncept koji će služiti kompaniji Nissan za šepurenje na sajmovima automobila, R32 EV, kako ga nazivaju, predstavlja jedan u nizu klasičnih elektromodova koji su prethodnih godina razvijeni. On će se pridružiti modelima kao što su  Renault 5 Diamant i Opel Manta GSe ElektroMOD Coupe. Štaviše, Nissan je već razvio ovakav projekat sa Newbird modelom, unikatnim električnim automobilom koji kombinuje Bluebird jedinicu sa pogonskim sklopom Nissan Leaf serije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group