Savršeni spavač - Mercedes-AMG GLA 45 S model u VATH izdanju

Mercedes-AMG GLA 45 S predstavlja jedan od najprivlačnijih kompakt krosovera koji se trenutno mogu naći na tržištu, a sada je još istaknutiji zahvaljujući nizu poboljšanja koja nudi nemački tjuner VATH...

Tjuning kompanije neretko u okviru svojih projekata vole da koriste modele performansi kao što je GLA 45 S i kreiraju toliko značajne promene da ovi automobili jedva da mogu biti prepoznati na prvi pogled. Međutim, to ovde nije slučaj, jer je VATH sve promene održao relativno skromnim, nastojeći da ne pokvari već krajnje impresivno vozilo.  

Tjuner je u startu svoju pažnju posvetio dvolitarskom turbo četvorocilindrašu GLA 45 S modela, koji u fabričkom izdanju stvara 422 ks i 500 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući čiptjuningu, većem interkuleru, ali i ugradnji nove glave, grana i zadnjih lonaca izduvnog sistema od nerđajućeg čelika, ova cifra je podignuta na 490 ks i 600 Nm obrtnog momenta.

Ispod šasije, VATH je opremio Mercedes čeličnim kočionim instalacijama radi optimizacije osećaja koji pruža pedala i osiguravanja da SUV bude podjednako spreman za trkački dan na stazi ili jurcanje uz i niz planinske puteve. Uz ova poboljšanja kočinog sistema, stiže i novi komplet sportskih opruga, koji takođe suptilno spušta visinu vozila.

Za kompletiranje ovih modifikacija zaduženi su aluminijumski točkovi koji mere 20x9 na sve četiri strane i stižu umotani u 255 milimetara velike gume. Kada se u obzir uzme da su točkovi gotovo jedina stvar koja je zamenjena na eksterijeru ovog SUV modela, definitivno je na ulici moguće pomisliti da je ovde reč o potpuno regularnoj GLA 45 S jedinici, ali se tu zapravo radi o prerušenoj Black Series mašini.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group