Savršeni nemački superautomobil sa dodirom italijanske prefinjenosti

Više slika

Više slika

Samo nekoliko automobila može da ubrza puls obožavalaca kao prelepi Porche Carrera GT...

Carrera GT je verovatno najvažniji superautomobil srednjeg motora u proteklih dvadeset godina, a ovaj posebni primerak koji vidite specijalno je prilagođen od strane legendarnog brenda Zagato.

Ovaj Carrera GT svoj život je započeo potpuno normalno, kao i ostatak linije, predstavljajući jedan od svega 676 primeraka koji su poslati preko okeana 2005. godine. Ova mašina je ostala u SAD sve do 2011. godine, kada je vraćena nazad u Evropu i od tada se nalazi u Velikoj Britaniji i ekskluzivno je serivisirana od strane stručnjaka za Porsche Carrera GT seriju Krega Mejoa lično.

Tokom svojih prethodnih vlasničkih avantura, ovaj model je prefarban u Slate Grey nijansu, ali je ubrzo nakon toga kupljen od strane sadašnjeg vlasnika. U želji da svoj Carrera GT učini još istaknutijim, on se obratio italijanskom virtuozu, kompaniji Zagato, kako bi njeni stručnjaci izveli svoju magiju i pretvorili ga u GTZ varijantu.

Za modifikovanje savršenog nemačkog superautomobila bilo je potrebno šest mesci, tokom kojih je on dobio brojne nove panele karoserije, ispraćene specilanom metalik tamno zelenom bojom i točkovima koji poseduju grafitne finiše.

Zagato je konvertovao svega šest Carrera GT modela u istoriji, dok je jedan od njih bio prototip. Iako je svaki od GTZ modela ovog italijanskog brenda specijalan na svoj način, ova četvrta od ukupno pet proizovdnih jedinica koje su prošle kroz njegov tretman, predstavlja jedinu sa specijalnim Zagato enterijerom.

Ovaj proizvođač karoserija presvukao je sedišta novom kožom, dok su kontrolna tabla, nasloni za ruke, tapacirunzi vrata, A stubovi, viziri za zaštitu od sunca, centralni tunel i centralna konzola dobili isti tretman. Nije poznato koliko su vlasnika koštali ovi eksterijerni luksuzi, ali su ga eksterijerne modifikacije olakšale za masivnih 400.000 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group