Replika Shelby GT500CR 900S Mustang modela iz 67. godine

Više slika

Više slika

Tužna realnost današnjeg inženjeringa jeste da samo nekoliko ljudi na svetu može pohvaliti činjenicom da poseduje Mustang model sa 6.981 ccm.

Međutim nekoliko srećnika može. Među njima je i jedan  Šeik iz Saudijske Arabije, koji je naručio  Shelby GT500CR 900S model koji vidite u našoj galeriji i za čije je kreiranje zadužena kompanija Classic Recreations.

Ovaj brend poreklom iz Oklahome, specijalizovan je za rekonstrukciju klasičnih automobila kompanije Ford, uključujući i ovaj Mustang iz 1967. godine, čiju je platformu izabrao gospodin sa Bliskog Istoka, koji se takođe opredelio za potpuni Shelbi tretman i prepoznatljivu plavu nijansu nazvanu “burple” od strane proizvođača.

Sedmolitarsko čudovište sa osam ventila, bazirano je na Ford Performance motoru i tjuniran je kako bi isporučivao 770 ks, koji su kanalisani na velike točkove od 18 inča, opremljene sportskim gumama, velikim kočionim kleštima kako bi sve bilo u najboljem redu, kao i bočnim izduvnim granama zaduženim za kanalisanje tog ogromnog pritiska.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group