Pravi raritet 1977 Mercedes-Benz W111 sa AMG V8 motorom

Više slika

Više slika

Danas je veoma teško razlikovati dva automobila identične marke, osim ako ne posedujete izvrsno poznavanje linija modela...

Ovo je posebno tačno ukoliko posmatrate marku Audi, mada se ovo može primeniti i na sve nemačke premijum brendove, ali koliko god da je teško razlikovati njihova imena mnoge kompanije su nastavile da produžavaju svoju nomenkulturu.

Međutim, ovo nije uvek bio slučaj, jer su u prošlosti proizvođači birali daleko koloritnija imena, kao nešto što može raskloniti večite poteškoće prilikom razlikovanja linija određenih modela, posebno u slučaju S klase brenda Mercedes-Benz.

Kada je reč o ovoj popularnoj seriji, možemo reći nekoliko stavki, a prva od  njih jeste njeno ime koje na nemačkom jeziku znači "Sonderklasse" ili Specijalna Klasa, po prvi put predstavljena 1972. Godine sa serijom 116. Sudeći prema kompaniji, istorija ove serije može biti praćena do početka dvadesetog veka i Mercedes-Simplex modela sa 60 ks.

Sa druge strane, ovaj predivno restaurirani Mercedes-Benz W111 M-Coupe 5.5 iz 1970 godine traga za novim domom i nalazi se u prodaji na nemačkom tržištu za velikih 400.000 evra. Njega je praktično nemoguće ne prepoznati jer je unikatan i postoji samo jedan ovakav model na svetu.

Automobil je potpuno restauriran i modifikovan od strane kompanije Mechatronik i njene radionice u Nemačkoj, dok konačni proizvod visoke cene ne može da se uporedi ni sa jednim klasikom iz Mercedes-Benz istorije.

Vrhunac ovog modela nalazi se ispod haube, gde se nalazi V8 motor zapremine 5,5 litara i 415 ks na trapu, sa modela SLK55 AMG, matiran sa sedmostepenim automatik menjačem. Dodatno automobil je prilagođen dodatnom ABS kočionom sistemu.

Kada se pogleda spolja i iznutra, ovaj model jednostavno nemoguće zameniti sa nekim drugim. Predivna crna farba savršeno je uklopljena sa hromiranim akcentima, smeštenim na retrovizorima, pragovima, oko farova i prednje maske. U putničkoj kaini, braon koža smeštena je prominentno uz drvene akcente kontrolne table.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group