Novi savršeni Porsche 911 restmod kompanije Theon Design

Kompanija Theon Design predstaviće svoj poslednji Porsche 911 restmod projekat nešto kasnije ovog meseca, tokom ekskluzivnog događaja Salon Privé, koji se održava u Londonu...

Svaki 911 kreiran od strane britanskog brenda tokom godina u potpunosti je poseban i specijalan, što je svakako slučaj i sa ovim poslednjim. Ova mašina nazvana je ITA001 i svoj život je startovala kao 964 911 Carrera 4, pre nego što je Theon odlučio da joj podari brojne modifikacije i poboljša svaki njen aspekt.

Za početak, Theon Design je opremio novi model sa četvorolitarskim ravnim šestocilindrašem koji stvara impresivnih 400 ks. Ovaj agregat prati šestostepena manualna transmisija i diferencijal ograničenog proklizavanja, preuzeti sa 993 generacije Porsche 911 Carrera RS modela. Ostali detalji uključuju set kočnica sa 933 RS serije i Fuchs točkove od osamnaest inča.

Tu su i brojni drugi aspekti koji čine ovaj 911 model kompanije Theon impresivnim, uključujući napredno i u pet faza podesivo TracTive Active Controlled Electronics vešanje, sa branicima dizajniranim kako bi radili savršeno na putu i na trkačkoj stazi. Ovaj sistem takođe poseduje i mogućnost hidrauličnog podizanja prednjeg dela.

Sa vizuelne tačke gledišta, Theon je pružio ovom 911 modelu predivnu crnu boju, sa enterijerom u kome se nalaze Recaro sedišta u bogatoj Bridle koži. Unutra se nalazi još i ozvučenje kompanije Focal, sa Bluetooth konekcijom, ali teško je zamisliti da će srećni vlasnik ovog lepotana slušati muziku radije nego predivnu pesmu njegovog neverovatnog motora. Unutar putničke kabine nalazi se čak i magnetna, bežična baza za punjenje pametnih telefona.

Kompanija Theon Design nije istakla koliko ovaj ITA001 tačno košta, ali porudžbine za ovakve modele startuju sa cenama većim od 433.000 evra i potrebno je oko osamnaest meseci za njihovo kompletiranje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group