Manhart savršeni 911 Turbo S čini još boljim sa svojim TR 800 modelom

Porsche 911 Turbo S predstavlja ikonu performansi, ali to nikako nije sprečilo Manhart od podizanja njegovih mogućnosti i dizajna na viši nivo...

Nazvan TR 800, ovaj model bazran na 992 seriji poseduje 3,8 litara veliki šestocilindrični agregat koji je opremljen potpuno novim turbo punjačem i usavršenim interkulerom. Promene se naravno nisu završile ovde, jer je ova mašina takođe dobila novi izduvni sistem od nerđajućeg čelika i novo čip tjuniranje.

Zahvaljujući ovim modifikacijama, ukupna izlazna snaga podignuta je sa 641 ks i 800 Nm obrtnog momenta na masivnih 822 ks i 965 Nm obrtnog momenta. Ovo je značajno povećanje od 180 ks i 165 Nm obrtnog momenta, dok je i prateća osmostepena PDK jedinica dobila određena unapređenja kako bi se izborila sa njim.

Manhart nije pružio informacije o tome koliko je ovaj TR 800 brz, ali je važno napomenuti da 911 Turbo S u standarndom formatu ubrzava do stotke za 2,7 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 330 km/h.

Zbog dodavanja još jačeg sportskog stava, koliko god to suludo zvučalo, ovaj autombil je opremljen sa H&R nižim oprugama, koje redukuju visinu automobila za oko trideset milimetara. U njihovoj pratnji stižu ojačani aluminijumski točkovi od 21 napred i 22 inča pozadi, finiširani u satensko crnoj nijansi sa narandžastim akcentima.

Za kompletiranje ovih promena zadužena je TopCar karbonska oprema za karoseriju, koja uključuje prednju lajsnu, okruženja usisnika vazduha, pragove i poklopce retrovizora. Ovaj model takođe poseduje difuzor od ugljeničnih vlakana i prominentno zadnje krilo.

Ostale stilske karakteristike uključuju crne sportske štrafte, grafike na šoferšajbni i dodatne komponente od ugljeničnih vlakana. Unutar putničke kabine nalaze se dvotonska kožna sedišta kontrastnih šavova i specijalne patosnice sa izvezenim Manhart oznakama.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group