Manhart pripremio savršen protivotrov Black Series modelima

Više slika

Više slika

Mercedes-AMG SL 63 predstavlja sportski roudster sa obiljem snage, ali Manhart želi da njegove performanse podigne na nivo superautomobila...

SL 700 R model, koji je ograničen na deset jedinica, poseduje značajno povećanje snage i cifre obrtnog momenta, zajedno sa opcionim šasijskim poboljšanjima i srednjim vizuelnim zahvatima.

Kada je reč o agregatu, četvorolitarski V8 agregat duplog turbo punjenja sa 577 ks i 800 Nm obrtnog momenta porastao je na veoma zavidnih 697 ks i 935 Nm obrtnog momenta. Ove cifre su itekako impresivne, u najmanju ruku, ali su one ipak malo niže u poređenju sa inicijalnim očekivanjima za SL 800 R model, koji je predstavljen prvi put prošle godine.

Ovo povećanje snage postignuto je zahvaljujući MHtronik čiptjuningom, revidiranom postavkom interkulera i novim filterima vazduha. Pored toga, sportske izduvne grane sa šestoćelijskim katalizatorima dostupni su na tržištima izvan nemačkog. Snaga se prenosi na sva četiri točka putem 4Matic+ sistema i devetostepenog automatskog menjača koji je takođe unapređen.

Za razliku od drugih tjuning projekata, Manhart nije menjao ništa na karoseriji Mercedes-AMG SL automobila i njegovom fabričkom aerodinamičkom paketu, osim dodavanja tjunerovog prepoznatljivog kolorita i uklapajuće nijanse zlatne boje na rebrendiranim kočionim čeljustima.

Tjuner je svoje izdanje SL modela opremion novim jednodelnim, dvadesetdvoinčnim legurnim točkovima Y felni. Na ovom kompletu nalazi se pomešani set Hankook Ventus S1 Evo2 guma, koje mere 295/30ZR22 napred i 335/25ZR22 pozadi. Manhar nudi dodatna šasijska poboljaša u zavisnosti od zahteva kupaca, verovatno se ovde osvrćući na daleko agresivnije postavke vešanja.

Nije poznata cena deset novih jedinica SL 700 R Limited kompanije Manhart, ali ukoliko se pokaže da postoji dovoljno interesovanja od strane kupaca, nemački tjuner će se vratiti sa još SL baziranih projekata u budućnosti. Naravno, bitno je napomenuti da je predstojeći Mercedes-AMG GT bliski rođak SL serije, tako da slobodno možemo pretpostaviti da neće proći neopaženo od strane inžinjea tjunera baziranih u Vupertalu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group