Kada četiri točka na savršenom terencu nisu dovoljna tu su gusenice

Za sve kupce koji smatraju da je prema njihovom ukusu Land Rover Defender pomalo mekan kada su u pitanju njegove terenske sposobnosti, na scenu stupa kompanija koja se zove Defender Mods...

Novo izdanje ovog tjunera poseduje prigodno ime Tank Edition i ovom moćnom terencu umesto točkova dodaje gusenice radi još veće slobode u grubim terenskim uslovima.

Četiri gusenice montirane su na postojeće glavčine točkova bez ikakvih modifikacija na vešanju automobila zahvaljujući podjednakom broju specijalno izrađenih adaptera. Ovo znači da je promena iz standardnog SUV modela u pravi tenk podjednako jednostavna kao promena točkova, mada je potrebna značajno veća dizalica kako bi se ona zapravo izvršila.

Gusenice su kreirane od visokoizdržljive, termički obrađene, ultra-lagane legure aluminijuma, slično kao i samo dno šasije Land Rover modela. Svaka pojedinačna gusenica teži 158 kilograma, što znači da čitav set stiže sa 635 kilograma. Gusenice mere šesnaest inča u širini i dosta su više od fabričkih točkova, odaljavajući Defender od zemlje za masivnih 508 milimetara.

Naravno, Tank Edition stiže sa nekoliko ograničenja, tako da pored toga što je teže ući i izaći iz SUV modela, njegova maksimalna brzina mora biti ograničena na 64 km/h kada su gusenice na njemu. Ovo takođe zavisi i od terena na kome se automobil nalazi, tako da se avanturističkim vlasnicima ne savetuje da voze sa gusenicama po asfaltu. U suprotnom, ovakva modifikacija izgleda kao fantastična opcija po snežnim ili blatnjavim terenima, na kojima je jednostavno nemoguće zaglaviti se.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group