Interesantna restauracija i suptilna modernizacija klasičnog 300 SEL modela

Više slika

Više slika

Kompanija Icon 4x3 predstavila je svoj poslednji restmod projekat za SEMA 2022. događaj, koji stiže u vidu modernizovanog Mercedes 300 SEL Derelict modela iz 1971. godine, sa originalnom istrošenom bojom, usavršenom šasijom, ponovo postavljenim enterijerom i američkim V8 mišićima pod haubom...

Vizuelno, 300 SEL klasik ovog brenda ne krije svoje godine, zadržavajući patinu i kombinujući je ponosno sa akcentima od nerđajućeg čelika i hroma. Najistaknute karakteristike predstavljaju njegova spuštena šasija i jednodelni buket aluminijumski osamnaestoinčni točkovi kompanije EVOD, umotani u gume performansi, dizajnirane specijalno prema originalnim točkovima. Svetla sada poseduju LED tehnologiju i smeštena su iza originalnih stakala farova.

Unutar putničke kabine mogu se videti restaurirani drveni finiši i sedišta koja su ponovo tapacirana finom kožom. Kompanija Icon dodala je sitne moderne detalje kao što su grejači u prednjim sedištima i novi sistem grejanja, ventilacije i klimatizacije. Zvučni sistem je takođe diskretno modernizovan, sa dvosmernim zvučnicima, sabvuferom i pojačalom kompanije Focal. Tu je takođe i Bluetooth konekcija, ali nedostaju bilo kakvi ekrani koji mogu upropastiti sveukupan klasičan izgled automobila.

Stari Mercedes opremljen je LS9 6,2 litara velikim V8 motorom sa superpunjenjem, koji svu snagu šalje na zadnju osovinu putem ručno kreiranog 4L85E automatskog menjača. Vešanje je smisleno poboljšano sa punim šasijskim ramom kompanije Art Morrison, što znači da struktura ovog Benz modela više nije jednodelna, dok čitavu priču prate podesivi amortizeri, moderno servo upravljanje i Brembo kočnice koje poseduju Hydratech asistenciju.

Poslednji projekat kompanije Icon predstavljen je na ovogodišnjem SEMA događaju u Las Vegasu koji traje od 1. do 4. novembra, a sudeći prema tjuneru, startna cena za Icon 4×4 Derelict iznosi 450.000 dolara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group