Holandska kompanija pokreće restmod projekat Audi TT modela

Više slika

Više slika

Prva generacija Audi TT modela predstavlja najikoničniji dizajn nemačkog proizvođača automobila u istoriji, privlačeći još više pažnje na sebe u poslednje vreme, uprkos tome što je bazirana na skromnoj VW Golf MK4 liniji...

Pomenuta pažnja na kraju je dovela do prvog restmod projekta, pokrenutog od strane Niels van Roij Design brenda, baziranog na Audi TT Roadster verziji ovog automobila.

Ovaj projekat se i dalje nalazi u ranoj fazi razvoja, ali Niels van Roij je objavio nekoliko fotografija na društvenim mrežama, pružajući uvid u segmente donorskog vozila. U opisu posta stoji: „Veoma smo uzbuđeni zbog novog klijenta koji nam donosi izvanredan novi restmod projekat, sa krajnje interesantnim idejama. Za sada možemo podeliti samo ono što se dešava na početku radova, koji su na više nivoa iskonski fokusirani na dizajnerskim aspektima“.

Holandska dizajnerska firma nije pružila bilo kakve druge informacije vezano za novi projekat, objavljujući samo nekoliko fotografija donorskog modela. Fotografije TT Roadster modela otkrivaju debeli podsetnik sa brojnim beleškama, što sugeriše da će tim ovog brenda odraditi veliki posao na ovom vozilu, možda čak i promeniti dizajn nekih njegovih komponenti, kao što je poklopac njegovog sklapajućeg krova od tkanine.

Iako želje klijenta ovog brenda nisu poznate, možemo pretpostaviti da njegova inspiracija stiže iz originalnog Audi TTS Roadster koncepta iz 1995. godine. Ova posebna jedinica poseduje usisnike vazduha na branicima u poređenju sa proizvodnom verzijom, zajedno sa specijalno postavljenim kožnim segmentima u enterijeru putničke kabine. Donorski automobil već stiže opremljen hromirano finiširanim petokrakim alu felnama, koji su definitivno najbolja opcija za TT seriju.  

Naravno, ne možemo biti sigurni ni u vrstu pogonskog sklopa sve dok se posao ne privede kraju, ali on potencijalno može stići u vidu 1,8 litara velikog četvorocilindraša ili vrhunske VR6 kvatro mašine, zapremine 3,2 litara. Bilo kako bilo, kompanija Niels van Roij Design obećava da će obaveštavati javnost o toku svog projekta, kako se plodovi njenog rada budu počeli nazirati.

Audi je nedavno proslavio dvadeset i pet godina od debija svoje prve TT generacije modela, koja je ušla u proizvodnju 1998. godinje, nakon originalnog koncepta predstavljenog tri godine ranije. Trenutna treća generacija modela izaći će iz proizvodnje do kraja ove godine, zvanično obeležavajući kraj ere supersportskih modela sa unutrašnjim sagorevanjem kompanije Audi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group