Fabrički Rolls-Royce Phantom nije dovoljno dobar za Mansory

Iako Phantom model nije diskretan ni u kom smislu, u svetu u kome kompanija Mansory obitava on se ipak ne ističe dovoljno...

Kako bi usavršio ovaj luksuzni model na sebi svojstven način, ovaj tjuner je zamenio fabričke branike sa dosta većim, dodajući takođe dosta masivniji difuzor, nove usisnike vazduha i zadnji spojler.

Očigledno je da Phantom predstavlja komforni privatni mlaznjak namenjen putevima, a ne trkački automobil, tako da su sve pomenute komponente tu radi dodatnih stilskih poena. Mansory je ovu mašinu opremio ogromnim dvedesetčetvoroinčnim točkovima finiširanim u sjajnoj crnoj boji, sa narandžastim centralnim kapama.

Oni bi definitivno izgledali van svakog mesta na bilo kojoj drugoj limuzini, ali kompaniji Mansory uspeva da se provuče sa njima u ovom slučaju samo zbog toga všto je Phantom ogroman automobil. Ovaj model je zapravo najduži putnički autombil na svetu sa svojih 5,76 metara.

Ukoliko smatrate da je eksterijer ove jedinice previše upadljiv, sačekajte da vidite šta se nalazi u njenoj putničkoj kabini. Enterijer Mansory Phantom modela predstavlja izdašan i raznobojan festival kiča, ali na dobar način. Unutra su kombinovani jarki detalji sa crnim finišima kontrolne table i crnim tepihom od prevrnute kože.

Sedišta, centralna konzola i upravljač postavljeni su narandžastom kožom sa crnim kožnim umecima. Sve je toliko kontrastno da ko god da se pojavi sa ovim automobilom u stilu Dart Vejdera, sa svetim enterijerom, dugačkim gotovo šest metara, svakako će predstavljati centralnu tačku bilo kog događaja i začetnik brojnih konverzacija čak i pre nego što izađe iz kola.

Ipak, ovo nas nipošto ne sme zavarati da pomislimo kako se ovde radi samo o šepurenju i da ova mašina nema šta da pokaže po pitanju performansi, jer je njen fabrički V12 agregat zapremine 6,75 litara specijalno tjuniran kako bi razvijao 602 ks i neverovatnih 950 Nm obrtnog momenta, više nego potrebnih kako bi se pokrenule njegove dve ipo tone.

Vrhunski Rolls-Royce Phantom startuje sa cifrom od oko 460.000 evra, Extended Wheelbase modeli vlasnike koštaju oko 550.000 evra, ali ovaj Mansory model koji možete videti u našoj galeriji poseduje cenu od neverovatnih milion evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group