Corvette Stingray široke karoserije prodat po trostruko većoj ceni

C8 Chevrolet Corvette Stingray model smatra se superautomobilom za široke narodne mase zbog svoje relativno pristupačne startne cene...

Međutim, iako potpuno nova Corvette mašina košta nešto malo preko 60.000 dolara, ova posebna jedinica koju vidite u galeriji poseduje cenu koja je više od tri puta veća, što je više ne čini „narodnim automobilom“.

Specijalni model nedavno je postavljen na prodaju putem C8 Corvette Facebook stranice, od strane Vendija Sigala, koji stoji iza Sigala Designs, kalifornijske kompanije koja je stigla na naslovne strane širom sveta prošle godine, kada je predstavila svoju široku opremu za karoseriju C8 modela.

Tako da, ono što definitivno ističe ovu jedinicu potpuno od drugih jesu upravo 32 komada široke opreme kompanije Sigala Design. Ova oprema uključuje obilje delova kreiranih od ugljeničnih vlakana, uključujući novi prednji spliter, široke rubove točkova, difuzor, zadnji produžetak branika, široke pragove, bočne usisnike vazduha, otvore vazduha na poklopcu motora i nova krila na zadnjem delu.

Brojna druga poboljšanja kreirana su na ovom modelu, a ona uključuju uklapanje dvodelnih ojačanih aluminijumskih točkova, koji mere 20×11 inča napred i 21×12 inča pozadi, umotanih u Pirelli P Zero pneumatike. Tu je takođe i Sigala Designs izduvni sistem od nerđajućeg čelika i prilagodljivi amortizeri.

Zatim, tu je i cena od masivnih 185.000 dolara. Ovo je neobična suma, čak i kada se u obzir uzme da je automobil vožen svega 13.035 kilometara. On je zabravo procenjen duplo od devedeset hiljada koliko je potrebno izdvojiti za 2023 Corvette Z06 model. Kako bi cena bila još šokantnija, tu je činjenica da kompletna oprema za karoseriju kompanije Sigala Design košta oko petnaest hiljada dolara ili 24.995 dolara onda kada je kreirana od fiberglasa i ugljeničnih vlakana.

Bez ikakvog iznenađenja prolazi i to što brojni obožavaoci na ovoj C8 Corvette stranici nisu ljubazno prihvatili ovaj model, sa jednim korisnikom i vlasnikom Z06, koji je izjavio da njegov model podseća na igračku iz prodavnice. Bilo kako bilo, ne možemo osporiti da ova mašina zaista izgleda jako lepo, dok je njen prodavac putem komentara izjavio da je ona već otišla novom vlasniku za 180.000 dolara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group