Britanski luksuzni supersportak koji zaustavlja projektile

Više slika

Više slika

Blindirani automobili su danas neka sasvim druga dimenzija prevoza, u poređenju sa onim što su nekada bili…

Oni su lepi, uglađeni i elegantni, daleko od onih robusnih i glomaznih modela, za koje se nekada iz aviona videlo da prevoze nekoga “važnog”, ko se oseća ugroženo na ulicama, kada je okružen običnim smrtnicima ili strepi za svoj život. Maybach je definitivno jedan od blindiranih automobila koji luksuz i bezbednost prenose na sasvim novi nivo, ali on zapravo ima jaku konkuranciju konkurenciju, koju je veoma teško savladati.

Nemački luksuzni proizvođač blindiranih automobila, Trasco Bremen, kreirao je prvi je na svetu koji je od superautomobila Aston Martin DB11 napravio blindirani automobil. Grand tourer model visokih performansi Aston Martin brenda, unapređen je tako da sa sobom donosi novi Trasco Q Line, kao A-KIP (anti-kidnapping) koncept.

A-KIP koncept dizajniran je da zaštiti putnike automobila upotrebom samo i isključivo sertifikovanih materijala, kao što je balistički čelik kombinovan sa kompozitnim materijalima ugrađenih unutar vrata, uz balističko staklo sa sertifikatom četrvtog nivoa. Trasco za konstrukciju jednog ovakvog automobila traži od četiri do šest meseci vremena.

Sav materijal dodat DB11 modelu je ekstremno lagan i teži samo sto pedeset kilograma, tako da je ukupna kilaža vozila gotovo nepromenjena. Ovo značajno pomaže očuvanju performansi automobila, njegove vozačkej dinamikee i komfora prilikom vožnje.

A-KIP koncept poseduje tehniku blindrianja koja je razvijena na taj način da ostaje neprimetna u potpunosti, ne remeteći tako predivne linije i dizajn automobila. Blindirani Aston Martin DB11 pokreće 5.2 litarski V 12 motor duplog turbo punjenja, koji proizvodi šesto konjskih snaga.

U eksterijeru, on je ulepšan uglađenom crnom bojom, dok je putnička kabina obeležena elegantnim i konstrastnim braon tonovima. 

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group