ABT pretvara Audi RS Q8 u dostojnog rivala Lamborghini Urus modela

Audi RS Q8 smatra se jednim od najjeftinijih i verovatno najprivlačnijih alternativa Lamborghini Urus modelu, a budući da u svom originalnom stanju ne poseduje moć kao njegov rival, ABT Sportsline kuća sada je predstavila svoj novi RS Q8-S paket za ovu liniju...

Ovo nije prvi put da legendarna tjuning kuća modifikuje RS Q8 model, sa predivnim RS Q8-R izdanjem predstavljenim pre nekoliko godina. S varijanta doduše nije ekstremna kao R, ali i dalje ovaj super SUV ističe na najlepši mogući način brojnim eksterijernim segmentima.

Nove komponente uključuju spliter od ugljeničnih vlakana, okruženje maske hladnjaka od istog materijala, zadivljujuće aerodinamičke otvore vazduha iza pragova, novi krovni spojler i odvažni novi difuzor. Iako su sva ova poboljšanja prilično upadljiva, ona su ipak dostojanstvena i suptilna, toliko da čak i sa njima RS Q8-S model deluje prizemno u poređenju sa Urus modelom.

Naravno, brojna druga poboljšanja takođe su kreirana, tako da ovaj posebni primerak poseduje komplet masivnih dvadesetroinčnih, desetokrakih točkova, finiširanih u metalik crnoj boji. Nije poznato da li ovi točkovi poseduju negativni uticaj na kvalitet vožnje nemačkog SUV modela, ali oni svakako ne mogu pomoći. Na svu sreću, ABT je za svoje kupce pripremio i nešto manji komplet od dvadeset i dva inča, istovremeno spuštajući šasiju Audi automboila.

Četvorolitarski V8 agregat duplog turbo punjenja dobio je svoj deo kolača, tako da je sa svojih standardnih i veoma lepih 591 ks i 800Nm obrtnog momenta, uz pomoć novog čiptjuninga kompanije ABT, podigao ovu cifru na 690 ks i 880 Nm obrtnog momenta. Novi izduvni sistem kompletiran je novim zadnjim loncem, novom cevi umesto srednjeg lonca i novim vrhovima grana.

Zainteresovani kupci mogu dobiti i specijalno prilagođeni ABT enterijer za svoje RS Q8 modele, opremljen šaltheblom od ugljeničnih vlakana, novim površinama od ugljeničnih vlakana širom kontrolne table i sedišta, ulazna svetla i unikatno start/stop dugme.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group