4.000 radnih sati za kreiranje savršenog Ford Mustang klasika iz 1965. godine

Više slika

Više slika

Treća i finalna automobilska prezentacija kompanije Ringbrothers na ovogodišnjem SEMA događaju predstavlja nešto što njegov tvorac od milošte zove ’Uncaged’, ali što se tiče Ford Mustang kabrioleta iz šezdeset i pete, možda se za samo par njih može reći da je impresivnije od ove varijante...

Novi restmod model brenda Ringbrothers stiže četrnaest meseci nakon veoma slične Mustang Convertible varijante iz 1965. godine - nazvane ’Caged’. Za kompletiranje poslednjeg Mustang kabriolet projekta, ljudima ovog brenda bilo je potrebno neverovatnih 4.000 radnih sati.

Snaga ovog modela obezbeđena je Ford Performance petolitarskom Coyote V8 jedinicom sa unutrašnjim sagorevanjem, dobrom za 460 ks pri 7.000 rpm i 569 Nm obrtnog momenta pri 4.600 rpm. Kako bi osigurao da se ova mašina ističe, tjuner je kreirao specijalni poklopac, nakon čega ga je opremio desetostepenom automatskom transmisijom kompanije Ford, koja svu snagu šalje na zadnje točkove.

Brojne druge promene su načinjene ispod karoserije ovog modela, takođe. Na primer, Mustang sada poseduje novu šasiju Roadster Shop brenda, koja uključuje revidirano prednje vešanje i sistem nezavisnog zadnjeg vešanja. Pored toga, novi sistem donosi Penske Racing performans amortizere, Woodward letvu volana i Bear kočnice sa četrnaestoinčnim diskovima i čeljustima sa šest klipova napred i pozadi. Kako bi osigurali da sva snaga stigne na tlo, montirani su specijalni osamnaestoinčni točkovi, koji stižu u pratnji Continental guma. Kompanija Ringbrother tvrdi da su na ovom kompletu točkova kape centralnog zaključavanja jedine stavke koje su ostale nepromenjene.  

Baš kao i njegov blizanac, Uncaged model poseduje Burgundy Brave nijansu i svi njegovi delovi od hroma ili nerđajućeg čelika u potpunosti su restaurirani, kako bi izgledali potpuno novi. Specijalna prednja maska takođe je proizvedena naknadno za ovu mašinu, zajedno sa prepoznatljivim oznakama i amblemima slavne marke. Ključna razlika između prošlogodišnjeg automobila i ovog novog jeste u tome što Cage poseduje crni kožni enterijer, dok Uncaged dolazi sa kožnim presvlakama u oker boji.

Seam Smith Designs je uposlen zajedno sa kompanijom Upholstery Unlimited kako bi u potpunosti redizajnirao putničku kabinu novog Mustang modela, dodavši mu u procesu nove instrument satove Dakota Digital brenda i unikatni upravljač dizajniran posebno za njega. Pažnja posvećena detaljima jednostavno je neprikosnovena, a ovo je najevidentnije putem štofanih Mustang motiva na sedištima i potpuno presvučenom prtljažniku koji sada uključuje pod od ugljeničnih vlakana.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group