Top lista: 10 najskupljih automobila 2022.godine

2022. godine predstavljeni su neki od najskupljih automobila ikada napravljenih.

Elegantan, visokotehnološki dizajn zamenio je tradicionalne motore nečujnim električnim varijantama koji su pokretali vozila pri hiper brzinama. Ljudi su bili oduševljeni ovim luksuznim mašinama, od kojih je svaka opremljena nizom inovativnih funkcija. Bogati biznismeni su se takmičili da ih poseduju - što je pokazatelj da su ovi automobili postali simbol uspeha i bogatstva u modernom društvu.

Ljubitelji automobila sa nestrpljenjem su očekivali njihova godišnja izdanja jer su znali da će svaki model sigurno biti još luksuzniji od svog prethodnika. Automobili su postali više od običnog oblika transporta – slobodno možemo reći da su oni umetnička dela i inženjerska čuda.

Svako dugo putovanje otpočinje jednim korakom, kako kaže stara izreka, ali možemo se svi složiti da svaka avantura okarakterisana putovanjem u luksuznom automobilu postaje neverovatno iskustvo, koje mnogi od nas nikada neće doživeti.

Samo nebo je granica kada se radi o luksuznim hiperautomobilima, što nam je prethodna godina svakako dokazala. Svaki od predstavljenih modela ima određene zajedničke osobine sa svojim suparnicima, bilo pristupačnim bilo skupocenim – ovde govorimo o četiri točka, vratima i upravljaču – oni se svakako izdvajaju iz mase svojim veličanstvenim osobinama, koje na unikatan način premošćuju razliku između prevoznog sredstva i umetničkog dela.

Osvajanje titule najskupljeg automobila na svetu definitivno nije jednostavan poduhvat – ponekad, čak ni oni najluksuzniji i najraskošnji modeli sa besprekornim detaljima ne mogu dostići prvu poziciju, što će vam biti jasno kada prelistate našu galeriju i otkrijete automobile koji se na njoj nalaze.

Jedno je sigurno – svaki od njih je veličanstven, prelep i izbor onih najiskusnijih muškaraca, kojima je vožnja omiljena zabava, a neretko su spremni da sate, a ponekada i čitave dane, provedu u održavanju svojih ljubimaca sa četiri točka kako bi oni radili što bolje i ostali savršeni. Muškarci su strastveni prema luksuznim i skupim automobilima, uživajući u uzbuđenju snage i brzine koje donose, kao što to čini Formula 1 šampionat i drugi sportovi koje rado gledaju, skoro pa religiozno prateći najnovije vesti i statistike. Kako bi dodatno pojačali svoj faktor uzbuđenja, neretko ulažu svoj novac u opklade na popularnim platformama, među kojima se posebno izdvaja betinasia.com/sr/, koja pruža usluge izvanrednog kvaliteta, mnogobrojne opcije za klađenje i najbolje iskustvo klađenja u profesionalnom okruženju. Klađenje uzima tu strast za sportom i kanališe je u svojevrsnu avanturu, koja ne samo da nam pruža dodatni adrenalin prilikom gledanja trka i utakmica, već daje i opipljive rezultate!

Svakako, na našoj listi se nalazi izobilje poznatih imena. Pitate se koji je Bugatti najskuplji ove godine? Koji Pagani ne možete kupiti ni u snovima? Koji je to Ferrari koji će odneti titulu najskupljeg automobila svih vremena? Pa, predlažemo vam da se udobno smestite, prelistate našu galeriju i uživate u predivnim fotografijama.

10. Pagani Huayra BC Roadster – 3.5 miliona dolara

Pored svoje neverovatne lepote, ovaj automobil nudi zaista izvanredne performanse. Pre nego što nagazite gas do daske, jednostavno morate provesti nekoliko trenutaka diveći mu se iz daljine i izbliza. To je automobil pun samopouzdanja, odeven u specijalni materijal koji je lakši i od karbona – Carbon-Titanium HP62.

9. Lamborghini Sian – 3.6 miliona dolara

Lamborghini Munja, kako se bukvalno može prevesti naziv Lamborghini Sian, daje vam ideju za šta je tačno ovaj automobil sposoban. Ovo nije samo najmoćniji Lamborghini ikada kreiran, već je takođe i najskuplji – zapravo, samo šezdeset tri ovakva automobila su proizvedena i rasprodata u rekordnom roku, a dizajniran je tako da bude najprilagodiviji Lamborghini ikada, sa apsolutno svakom bojom na raspolaganju.

8. Bugatti Chiron Super Sport 300+ - 5.7 miliona dolara

Bugatti Chiron Super Sport 300 + pružiće vam nenadmašnu moć i snagu pored svoje vanvremenske lepote, još jednom ponavljajući dobro isprobani recept slavnog brenda. Sa pogonskim sklopom čije srce predstavlja osmolitarski W16 motor koji izbacuje neverovatnih 1.577 konjskih snaga, ovaj model vam obećava maksimalnu brzinu od 483 kilometra na čas.

7. Bugatti Divo – 6 miliona dolara

Kao egzotičniji rođak Bugatti Chiron modela, Divo dolazi sa daleko većom cenom. Samo 40 ovih automobila će biti proizvedeno i prodato, a svaka je već obećana svom vlasniku. Ovaj model je u odnosnu na standardni Chiron dobio nešto bolje vešanje, lakši ram i novo “peraje”, dok ispod haube krije osmolitarski W16 motor sa četiri turbo punjača, koji mu omogućavaju ubrzanje do 100 kilometara na čas za samo 2.4 sekunde, sa maksimalnom brzinom koja ide do 380 km/h.

6. Bugatti Centodieci – 9 miliona dolara

Jedno od najekskluzivnijih vozila sa Bugatti potpisom, Bugatti Centodieci, biće proizveden i prodat u samo deset iteracija, a kao što ste mogli da pretpostavite – svaka je pronašla svog vlasnika i pre zvaničnog debitovanja na javnoj sceni. Centodieci je dobio W16 motor sa 1.577 konjskih snaga, baš kao i prethodno pomenuti Bugatti Divo.

5. Rolls Royce Sweptail – 13 miliona dolara

Rolls Royce Sweptail je kreiran za imućnog kupca koji je želeo da poseduje najskuplji automobil na svetu. Očaravajući nas glamuroznim karakteristikama bučnih dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka, Rolls Royce Sweptail privlači naš pogled svojom siluetom, u kombinaciji sa tehnologijom i inovacijama. Zapravo, postoji samo jedna stvar vezana za ovaj model koja je nepoznata – a to je identitet njegovog vlasnika.

4. Pagani Zonda HP Barchetta – 17.6 miliona dolara

Pagani Zonda bio je prvi model Pagani Automobili brenda, a pre nekoliko godina, njegov proizvodni ciklus trebalo je da bude kompletiran u korist Huayra modela, koji je u tom momentu bio nov. Ipak, umesto toga, Pagani je nastavio da proizvodi brojne različite verzije Zonde, poput HP Barchetta. Ovaj automobil inspirisan je malenim brodom, dobio je ram kreiran od karbona i plavu boju karoserije. Njegova visina u najvišem delu iznosi 0.5 m. Nažalost, ovo je takođe jedan od najskupljih automobila sveta koje ne možete kupiti – samo tri su proizvedena, i sva tri su prodata.

3. Bugatti La Voiture Noire – 18.7 miliona dolara

Pre četiri godine, Bugatti je odlučio da oduševi javnost svojim novitetom, koji je u celosti okarakterisan vanvremenskom elegancijom, misterijom i luksuzom crne boje. Karbonsko telo ovog automobila ispod haube skriva quad-turbo W16 motor koji proizvodi 1.500 konjskih snaga, koji mu omogućava ubrzanje do 100 kilometara na čas za samo 2.4 sekunde, uz maksimalnu brzinu koja iznosi 240 kilometara na čas.

2. Rolls Royce Boat Tail – 28 miliona dolara

Rolls Royce Boat Tail model je dokaz da kvantitet i kvalitet mogu ići ruku pod ruku bez ikakvih kompromisa. Ovaj unikatni model dizajniran je kao jedan od tri koji sačinjavaju specijalnu seriju. Ispod haube, Rolls Royce Boat Tail krije 6.75 litarski twin-turbo V12 motor koji izbacuje 563 konjske snage. Ujedno, ovaj Rolls Royce je najskuplji automobil predstavljen ove godine.

1. 1963 Ferrari 250 GTO – 70 miliona dolara

Kralj ove liste se neće promeniti ove godine, a verovatno ni sledeće. U pitanju je predivni Ferrari 250 GTO – samo 30 ovih jedinica proizvedeno je u periodu od 1963. do 1964.godine. Sa ubrzanjem do sto kilometara na čas iz stanja mirovanja za 6.1 sekundu, on se definitivno ne može takmičiti sa modernim automobilima, ali je u svoje vreme bio apsolutno najbrži, a sada, decenijama kasnije, ostaje najskuplji automobil sveta, čiju će cenu teško dostići bilo koji brend.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group