Specijalni Bugatti Centodieci koji se savršeno slaže uz vlasnikov EB 110 iz kolekcije

Više slika

Više slika

Kompanija Bugatti razvila je Centodieci model na bazi svoje Chiron linije kao omaž ikoničnom EB 110 sportskom modelu, ali nezadovoljan običnim odavanjem počasti ulično legalnoj EB 110 verziji, vlasnik ove posebne jedinice poželeo je dizajn koji u potpunosti oponaša trkačku mašinu...

Proizvodnja ovog Centodieci modela nedavno je završena i automobil ne izgleda ni nalik bilo kom od preostalih devet koji će otići kupcima. Zapravo, eksterijer ove jedinice dizajniran je kako bi izgledao baš kao i onaj sa EB 110 modela, koji se takmičio u 24 Hours of Le Mans izdanju trke iz 1994. godine.

Kako bi se dostigao željeni izgled, francuski proizvođač automobila ofarbao je karoseriju ove jedinice u posebnu nijansu plave boje i zatim je primenio brojne detalje identične onim na EB 110 trkačkoj mašini. Iako je nejasno da li se ovde radi o običnim nalepnicama ili je karoserija farbana, možemo videti identične logoe sponzora sa te trke, uključujući brojne oznake kompanija Michelin, BBS, Esso, Ultron, Monte Carlo TMC i JVC.

Točkovi specijalnog Centodieci modela takođe poseduju zlatne finiše, baš kao i modeli sa EB 110 mašine na Le Manu. Stoga, sasvim je prikladno da ovaj Bugatti bude snimljen i fotografisan na Circuit de la Sarthe stazi, koja je svake godine domaćin 24 Hours of Le Mans trke izdržljivosti.

Kompanija Bugatti startovala je sa isporukama svoje Centodieci linije sredinom prošle godine, sa prvim primerkom koji je dizajniran kako bi predstavljao omaž EB 110 modelu koji se nalazi u vlasništvu kupca i zbog toga je finiširan u istoj plavoj boji. Nekoliko meseci kasnije, Bugatti je završio radove na srebrnom Centodieci modelu kako bi predstavljao omaž posebnom EB 110 Supersport modelu, istovetnih srebrnih finiša.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group