Bavarski klasik sa dodirom japanske magije

Više slika

Više slika

Kompanija BMW predala je jedan od svojih R18 modela jednom proizvođaču specijalnih izdanja kako bi videla njegovu reinterpretaciju predivnog motocikla...

Rezultat je mašina koju možete videti u galeriji, nazvana 'The Wal', odnosno kit na nemačkom jeziku. Za kreiranje ovog motocikla zadužen je japanski mađioničar i mehanički skulptor, Šinja Kimura, koji je nastavio inspiraciju Rolanda Sendsa i Dirka Ojhlerkinga, ljudi koji su bili upošljeni od strane bavarskog brenda kako bi kreirali originalne modele za njegovu SoulFuel seriju. Iako je ovaj čovek već radio na istorijskim i starim modelima, BMW koji je dobio potpuno ga je impresionirao.

Kimura je prvi put dobio priliku da se upozna sa dvotočkašem u BMW Motorrad ustanovi, pre nego što je dobio jedinicu koju će specijalno prilagoditi, kako bi se na najbolji način pripremio i formirao svoj plan za njegovo usavršavanje. Uprkos tome, Kimura nije imao ni skice i nacrte, niti bilo kakve makete delova koje će iskoristiti za motocikl na kome je radio. Ovaj spontani proces zahtevao je od njega da kreira model sa veoma posebnim kupcem na umu, što je u ovom slučaju bio upravo on.

Konačan rezultat ovog projekta predstavlja nešto slično Sports Endurancer modelu, izjavio je Kimura, odakle je zapravo dobio i inspiraciju za njegovo ime. Tokom kreiranja ovog modela, Kimura je spustio upravljač za 15,3 cm niže, sužavajući ga za oko 20 cm. On je zatim kreirao nešto duži rezervoar, kako bi sedište motocikla izmestio unazad i dobio oko 3,8 litara kapaciteta više tokom ovog procesa. Sekcija sa sedištima dizajnirana je Kimurinom vizijom, ali je za njenu izradu zadužena japanska kompanija BACKDROP Leathers i osmišljena je tako da pruži dodatnu podršku.

Poluzatvorena maska dodata je radi boljeg upravljanja pri visokim brzinama, dok je boja panela dobila sloj bronzanog praha u finišu, dizajniranog posebno kako bi istakla 3D teksture na metalnim površinama.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group