Ducati Scrambler oduševljava sa dva koncepta na Bike Shed MotoShow u Londonu

Više slika

Više slika

Ducati Scrambler se predstavlja na 2024 London Bike Shed MotoShow sa dva smela i inovativna koncepta…

Dve ponude iz Centro Stile Ducati, kreirane na tehničkoj osnovi druge generacije Ducati Scrambler, pokazuju koliko je svet prilagođavanja, karakterisan kreativnošću i slobodnim izrazom, ključan za post-heritage Ducati svet.

CR24I

Koncept CR24I je motocikl u čistom Café Racer stilu, prirodna evolucija Scramblera iz 2017. godine sa istim imenom. Njegova linija je inspirisana motociklima koji su stvorili legendu britanskih lokala 60-ih godina, gde su entuzijasti izazivali jedni druge da završe krug oko bloka za vreme jedne ploče puštene na džuboksu.

Projekat, koji je u potpunosti kreiran unutar Centro Stile Ducati, naglašava svestranost mehaničke osnove Ducati Scrambler, koja se u ovoj interpretaciji karakteriše prednjim obodom od 17" sa drumskim gumama i sportskim clip-on upravljačima sa retrovizorima na krajevima. Aerodinamični poklopac rezervoara, uski i obavijajući, podseća na ikone Ducati istorije kao što su Pantah i 750 SS, reinterpretirane da dobiju taj savremeni i post-heritage izgled koji je uvek bio adut Ducati Scrambler brenda.

Sedište se pretvara u jednosed zahvaljujući odvojivom poklopcu dela rezervisanog za suvozača, koji podseća na klasična 'panettone' sedišta sportskih motocikala 70-ih. Boja kompletira koncept koji pogađa srca entuzijasta najviše povezanih sa ikonografijom britanskih rokerâ 60-ih godina.

RR24I

Koncept RR24I se odnosi na estetske kanone post-apokaliptičnih saga iz filmova i TV serija. Minimalistički i funkcionalan u svakom detalju, ovaj Ducati Scrambler kontrastira sa čistim i harmoničnim linijama koncepta CR24I. RR24I odmah vraća entuzijaste na osnovnu veličinu motocikla: dva točka, rezervoar, motor i upravljače. Ništa suvišno u odnosu na najčistije emocije vožnje, omogućavajući vam da u potpunosti doživite taj osećaj slobode koji je oduvek bio ključan u Ducati Scrambler konceptu.

Svi aluminijumski delovi su istaknuti, tehnički i funkcionalni detalji su ostavljeni izloženi da pruže autentičnost konceptu koji se u potpunosti fokusira na materijale koji su karakteristični za oko i dodir. Rezervoar je ogoljen od svojih poklopaca, zamenjen ramom za pričvršćivanje torbe za rezervoar za osnovne stvari, bilo da je u pitanju promena odeće ili alati da ne biste stali ni pred čim. Deo sedišta rezervisan za suvozača je uklonjiv da bi se stvorio nosač za prtljag, još jedan detalj koji naglašava avanturistički i esencijalni duh koncepta.

Pozadi, torba na levoj strani podseća na operacije reciklaže praznih kanti za gorivo, a visokoprotočni Termignoni izduv naglašava tracker izgled ovog koncepta, koji je kompletiran Pirelli Scorpion Rally gumama na obodima od 18" napred i 17" pozadi, što u kombinaciji sa visokim i kratkim prednjim blatobranom obećava sposobnost savladavanja bilo kog terena.

Ducati Scrambler modeli unutar Ducati asortimana su savršen izbor za one koji žele da izraze svoju ličnost kroz motocikl sa jedinstvenim i prepoznatljivim dizajnom, dinamičnim i zabavnim, pristupačnim i sigurnim za svakodnevnu upotrebu. U pitanju je motocikl dizajniran za one koji traže slobodu i žele da podele svoj stil i način bivanja sa drugima.

Desmodue motor, modernizovan u svojim sadržajima, opremljen je novim kvačilom koje je glatkije u radu i kompaktnije, pružajući više prostora za vozačevu nogu. Novi Ducati Scrambler je takođe unapređen u svojim tehničkim sadržajima, omogućavajući ukupno smanjenje težine od 4 kg, za motocikl koji je lakši za upravljanje i jednostavniji za vožnju.

Novi Ducati Scrambler je još zabavniji i sigurniji zahvaljujući uvođenju Ride by Wire upravljanja gasom. Ovo rešenje čini odgovor motora brzim i progresivnim pri svakoj brzini i uglu otvaranja gasa, i omogućava uvođenje Ducati Traction Control, koji menja osobine motocikla kroz dva režima vožnje. Standardna oprema je kompletirana ABS-om za vožnju kroz krivine, što je esencijalno za još sigurniju vožnju.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group