Šerpa plavi Porsche 911 Turbo S ultimativni ubica hiperautomobila

Samo se nekoliko automobila može nositi sa Porsche 911 Turbo S modelom na pravcu, ali je jedan britanski tjuner učinio da ova nemačka zver postane još neverovatnija brojnim modifikacijama koje je primenio...

Ovaj posebni 911 Turbo S stvoren je od strane brenda ES Motors i poseduje ES1200+ paket, koji, kao što nam imenom sugeriše, u suštini duplira izlaznu snagu ovog automobila. Officially Gassed kanal nedavno je imao priliku da postavi ovaj automobil na dino test i predstavi njegove krajnje impresivne cifre performansi.

Tokom svog prvog testa, ovaj automobil je uspeo da izbaci 1.096 ks, dok je u drugom pokušaju, ova cifra otišla na 1.133 ks, sa nešto više potiska koji je dodat turbopunjačima. Ova dodatna energija je uvećana ponovo za treći pokušaj i konačno je donela 1.209 ks na radilici, što je ugrubo ista konjaža kao kod Bugatti Veyron Super Sport modela.

Iako je ovo možda i deset puta veća snaga za većinu ljudi na planeti, ES Motor's je takođe radio i na ECU tjuniranju motora, omogućivši mu da štema na trkačkom gorivu i benzinu sa većom količinom oktana, kako bi na kraju ispumpao sumanutih 1.355 ks.

Međutim, tokom ovog testa, automobil je doživeo nešto praznog hoda na valjcima, tako da je moguće da je ova snaga nešto redukovanija na vrhuncu svoje izlazne cifre. Jutrjuber je primetio da ova mašina poseduje još dve ECU mape za trkačko gorivo, ali one nisu testirane ovoga puta. U finalnom tjuning modu, snaga ovog Porsche modela bi u matematici trebalo da se zaustavi oko 1.600 ks.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group