Brabus 3.6 S predstavlja jedan od najboljih 190E Mercedesa na svetu

Više slika

Više slika

Najstaknutiji od svih Mercedes 190E automobila ikada kreiranih, verovatno je ikonični 2.5-16 Evo II, ali ukoliko tragate za nešto sirovijim iskustvom, onda je Brabus 3.6S Lightweight pravi odgovor...

Poznati tjuner automobila marke Mercedes, poznat je po kreiranju nekih od najimpresivnijih jedinica, ali u ovom slučaju, mi zapravo gledamo u pravi model performansi, inspirisan motosportom, a možemo slobodno reći kako je ovo zaparvo, GT3 RS 190E porodice.

Davne 1988. godine, Brabus je predstavio svoj prototip modela 190E 3.6S. Ovaj tjuner je želeo da pomeri granice ovog salon automobila, kreirajući 190E kojij nije imao erkondišn, poseduje manju zvučnu izolaciju, nema sedišta na zadnjoj strani i ispod haube krije 3,6 litara veliiki motor sa šest cilindara u ravni.

Ovaj automobil predstavljao je fantastičan koncept, ali su navodno, kupci kompanije Brabus, zahtevali od nje da doda erkondišne i zadnja sedišta u njihove modele. Čak je i prototip pretvoren u prvi Brabus 190E 3.6-24 kada su mu vraćeni ovi elementi. Ovo je moglo da predstavlja kraj ultralakih 190E Brabus automobila, ali, na svu sreću, nije.

Tokom 2008. godine, dve decenije nakon debija prototip modela Lightweight, Sven Gram, generalni marketinški direktor ovog tjunera, objavio je kako će kompanija proizvesti novu jedinicu. Ovaj automobil je bio veran dizajnu provog koncepta, sa svega dva sedišta, povađenim pogodnostima i zaštitnim kavezom i kelvarskim kadicama, između ostalog.

Projekat je koristio 190E 2.6E kao donorski model i poseduje originalni motor sa šest cilindara u ravni, bazno kreiran sa 3,6, ali kasnije redizajniran i povećan na 3,6 litara zapremine. Ova jedinica posedovala je 286 ks i 365 Nm obrtnog momenta. Brabus tvrdi da njihov model razvija stotku iz mesta za 6,3 sekunde i maksimalnu brzinu od 250 km/h, što 3.6 S Lightweight čini bržim od ikoničnog Evo II za tri desete i 5 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group